Skocz do zawartości
Marcin_gps

Wojskowa Akademia Techniczna

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że w tym roku zdaje maturke i wybieram sie na studia, chcialbym poznac opinie na temat wyzej wymienionej uczelni.

Konkretnie chodzi mi o wymagania, ilosc chetnych (szanse na przyjecie) i inne uwagi dotyczace nauki na tej uczelni

konkretnie interesowalby mnie kierunek inzynieria komputerowa na wydziale cybernetyki 8)

z gory dzieki za opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w tamtym roku zdawalem. Dostalem sie na PW na AiR na EE i na WAT na cybernetyke - informatyka. Wybralem PW. Za to duzo moich znajomych studiuje na Wacie na Mechatronice wiec moge to porownac z AiR.

Z moich obserwacji wynika:

- Egzamin z matmy byl znacznie trudniejszy niz na PW.

- Fizyka byla latwiejsza.

- Jak sie juz studiuje to jest wiecej laborek juz od 2 semestru niz na AiR.

- Ogolnie rzecz biorac jest nie latwiej [o ile nie trudniej niz na PW (nie liczac EiTInf)]

Update:

Co do ilosci chetnych , to zreguly sa to ci sami ludzie co na PW. Co ciekawe duzo lidzi rezygnuje z WATu na rzecz zupelnie bezsensownych kierunkow gdzies indziej. Z tego powodu mozna np. "awansowac" na te kierunki na ktore sie nie zalapalo, albo nawet zostac przyjetym mimo nie zaliczonych egz - na jakies malo oblezone kier ofkors.

Do mnie i do brata np. zadzwonil jakis general (!) i i dopytywal sie, czy moze nie zechcielibysmy chodzic na WAT. LOL i hardkor ile ludzi odchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi