Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tydzien temu przekładałem swojego Tulipana 1200 do kumpla płyty (abit st6), bo na moim asusie tuslc szedl słabo bo tylko 1500 (stabilnie). po zapodaniu napiecia na 1,675 komp wstaje na 1656 ale po wejsciu do windy reset. Zalozylem vid moda i to samo (czyli napiecie nie jest przyczyną). kupiłem mu Volcano 7 i dalej to samo. po przelozeniu procka z wiatrakiem do abita odpalamy i ustawiamy fsb 133. I.. na starcie pokazywało 12x129! stwierdzilismy ze to wina biosu i zaladowalismy 8a. ale niestaty dalej to samo. Po godzinie meczarni powracam do mojej starej płyty i.... Koorwa , komp nie idzie juz nawet na 1500, a na 1320 też sie sam resetuje jak wejdzie do windy. Przerobiłem nawet Volcano7 na 5000 i nic. Czy mial ktos z was taki problemmo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem takiego problemu.A co do Abita to w abicie kiepsko sie ustawia fsb dipami wiec wszystko sie robi z Cpu soft menu III.Sprawdz moze zle zrobiles Vmoda i drucik dotyka pinu ktorego niepowinien. Sprawdz czy niepopaprales czegos pasta na srebrze(przypuszczam ze takowa masz)na procku lub na plycie. I tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...