[cahe] Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Moj nowy monitor (HP Pavilion mx70) piszczy! Po ustawieniu rozdzielczosci 1024x786@85Hz (max. odswiezanie dla tej rozdzielczosci) w pokoju rozlega sie glosny, nieznosny, wysoki dzwiek (pisk :P). To samo dzieje sie po jakims czasie podczas pracy w wyzszej rozdzielczosci i odswiezaniu 75Hz. Czy ktos ma jakies pomysly, co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 hehe moja stara Nokia 15'' też się męczy przy max. wyżyłowanym odświeżaniu , dlatego zeszłem o jedno oczko w skali i mam spokój (piszczenie nie jest może super upierdliwe, ale z reguły nie słucham muzy jak pracuję). Przy 85 Hz w 800x600 da się pracować bezproblemowo, a 1024x786@75 nie używam prawie wcale... Zbieramy kaskę na LCD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 jesli masz grafe ATI to wynika to z odswiezania ktore niewiadomo dlaczego ustawiane jest na 60Hz u mnie bylo to samo monitor nie piszczał tylko na 1024x768@85Hz kazda inna rozdzialka pisk niemilosierny sciagnij program ktory zablokuje ci odswiezania na dana rozdzialke powinno pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Gość znający sie niby na monitorach stwierdził że to wina kondensatorów odpowiedzialnych za odświezanie w danej rozdziałce i tyle,jak na gwarze to do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 nie bede sie wypowiadal bo mi rece opadaja , ale napewno nie jest to wina karty graficznej piszczy cewka w obwodzie HV monitora jak rozbierze ktos monitor i dobrze poslucha i umiejetnie zlokalizuje za pomoca śrubokręta izolowanego do min. 1500v cewke ktora piszczy to potem juz z górki (pisk to efekt drgan cewek , przy dotknieciu uszkodzonej czesci dzwiek albo zniknie albo zmieni ton) a potem tylko naprawic i juz. . Na wiecej info wykorzystajecie "szukaj" lub poiszcie na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jest dokladnie tak jak napisal Dzieju, naprawa powinna wyniesc w granicach 40zl, niestety u mnie po jakims czasie monitor (LG) ponownie zaczal piszczec, cale szczescie tylko przy wylaczonym komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...