Macek77 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zaczne od konfiguracji cadogen 300 w (działa ale czy to nie jest jego przyczyna ), AMD 2200 + (teoretycznie sprawny, temp 35- 37 C) GA-7vt 600 1394 ( ? ), GA-R96128D (radeon 9600 ) , pamiec 256 DDR 266 mhz, DVD i CD-RW , FDD i HDD , dzwiek zintegrowany i 2 sieciówki (zintegrowna i PCI) a do tego 2 wentylatory na obudowie no i oczywiscie Volkanao 12 .Pierwszy problem to to ze nie wyswietla biosu karty graficznej (czy moze to byc spwodowane tym ze są tego samego producenta ?)a drugi to ze po restarcie albo ponownym uruchomieniu systemu np. po instalacji jakiegos oprogramowania monitor zmienia mi ustawienie kolorów (musze tak długo restartowac az zaskoczy ).NIe wiem gdzie szukac przyczyny dodam ze zasilacz sprawdzałem inny ( cadogen 300 S)i było to samo , grafike tez wsadziłem inną równiez to samo , monitor na innym kompie działał bez zarzutu , gdzie szukac przyczyny , a procek tez sprawdzałem to samo . thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Reinstalnij stery od grafy i wymien condongena na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macek77 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 nie wiem czy dobrze przeczytałęś ale grafy wuymieniałem i instalowalem rózne stery do róznych grafów a problem pozostawał bez zmian , co do cadogena to sie zastanawiam ale chce mieć pewnośc ze w nim tkwi problem ( na 100%) chociaz mam tez wontpliwości co do płyty czy nei ma usterki fabrycznej ale skoro wszystko sie toczy na niej to nie mam pewności ?? pozdrowko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 ...Pierwszy problem to to ze nie wyswietla biosu karty graficznej ... Chodzi Ci o to, że przy uruchamianiu komputera BIOS karty nie wyświetla informacji o niej? Jeśli tak, to jest to normalne, Radeony tak mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macek77 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 wielkie dzieki Atomówki , w takim razie został mi tylko jeden problem związany ze zmianą kolorów n amonitorze przy restarcie i ponownym uruchomieni systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...