Skocz do zawartości
szybki__

hmm, co sadzicie o tym zestwie?

Rekomendowane odpowiedzi

pamiętaj że jak monio samsunga to tylko 979 -jest na kineskopie mitsubishi

uhm, z tego co widze na komputroniku, to jest tylko cos takiego:

19" Samsung SyncMaster 959 NF, ale on tez jest na kineskopie mitsubishi...moze byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice między tymi płytami są naprawde symboliczne zarówno w wydajności jak i OC ! Ja bym Ci radził MSI KT3 ULTRA 2 ( tak tak już wyszło ! ) Podaj jakie masz ceny tych podzespołów ! Po ile PIV ???

uhm, luknij na www.act.com.pl , tam bede kupowal raczej...

Jak moge sie w trącić- looknij na:

http://www.polbras.com/intersklep/index.htm

firma z Wroclawia, ceny niższe niż w act.com.pl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI KT3ULTRA-2 KT333/DDR/SN/U133 475,19 zł

PROCESOR AMD ATHLON XP 1800+/266 448,79 zł

DDRAM 256 MB PC 266 263,72 zł

HDD IBM 80.0 AVVA07 7200 Vancouver *! 514,79 zł

PIXELVIEW GF4 TI4200 64MB TV BOX 693,00 zł

CDREC.LITEON 32x10x40 OEM 263,99 zł

DVD ROM TOSHIBA 16x48 SD-M1612 219,11 zł

MONITOR SAMTRON 19 96BDF PŁASKI 1 201,19 zł

TV TUNER PIXEL.PLAY TV HD RC/FM NICam 262,68 zł

GŁOŚNIKI CREATIVE 5300 + AUDIGY 636,17 zł

OBUDOWA CODEGEN 6055L C9 300W 137,27 zł

KLAWIATURA LT DELUXE ACCESS OEM 60,71 zł

MYSZ A4TECH SWOP-35 OPTYCZNA 60,71 zł

FDD 1,44 MB TEAC 43,41 zł

SKANER PLUSTEK OPTICPRO PT12 FINEREADE 395,99 zł

LISTWA ACAR 504 WF 46,19 zł

KABEL ACT USB 5.0M TYPE A-B (2045) 9,24 zł

KABEL ACT DO HDD ATA33/ 0,5M 6,60 zł

WENT COOLERMASTER HCC-001 85,80 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie 5824 zł

niezle :) moge wiedziec skad wziales te ceny? :) slyszalem ze obudowy codegena maja kiepszczane zasilacze....
Za tyle sprzedaje, tzn. nie ja a brat z ojcem - mają sklep !!! Aha na zestaw 2 lata gwarancji ! I możliwość RAT ! Zapraszam do Tarnowskich Gór ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem te samsungi na mitsubishi i na innych kineskopach i różnicy nie widze ! Bardzo nie lubie osób, które piszą a nie widziały tylko SŁYSZAŁY ! Bez sensu !

geez, przeciez tylko sie pytam...wole sie upewnic niz potem miec problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie 5824 zł

niezle :) moge wiedziec skad wziales te ceny? :) slyszalem ze obudowy codegena maja kiepszczane zasilacze....
Co do zasiłek to brat już nie takie kompy na Codegenach składał i nie było problemów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem te samsungi na mitsubishi i na innych kineskopach i różnicy nie widze ! Bardzo nie lubie osób, które piszą a nie widziały tylko SŁYSZAŁY ! Bez sensu !

rozumiem że to do mnie!!???

ano wyobraż sobie że widziałem (widziałem około różnych 60 monitorów dzisiaj sprzedawanych) bo sie tym po prostu zajmuje

a jak nie widzisz różnicy to chyba coś u Ciebie nie tak z patrzałkami(chocbyy to że ten samsung na diamontrobnie jest idealnie płaski a nie nadlewka jak w innych model szajsunga)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wyobraż sobie że widziałem (widziałem około różnych 60 monitorów dzisiaj sprzedawanych) bo sie tym po prostu zajmuje

a jak nie widzisz różnicy to chyba coś u Ciebie nie tak z patrzałkami(chocbyy to że ten samsung na diamontrobnie jest idealnie płaski a nie nadlewka jak w innych model szajsunga)

Ja mam swoje zdanie i Ty masz swoje zdanie ! :) Nie bedziemy się o to wadzić......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, wiec to nie bylo do mnie..;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróc uwage na głośniki i dźwięk, który Ci proponuje w tym konfigu !  8)

wiem, widze, ale po pierwsze to nie jestem audiofilem :>, po drugie to nawet nie mialbym jak tych glosnkiow rozmiescic w pokoju (poza tym i tak sie chyba podlacze pod wieze - mam niezlego technicsa, raczej mi wystarczy). no nic, musze to jeszcze ffsio na spokojnie przemyslec...a w tym sklepie we wrocku sa rzeczywiscie niezle cenki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda - Samsung 959 NF (szczerze polecam) :!: :!: :!: jest takze na kineskopie Diamodtron (Kazdy Samsung z dopiskiem NF jest wlasnie na tych kineskopach robiony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propos monitora

nie warto oszczędzać na nim absolutnie

a więc tak ja proponuje :

jesli chcesz przeznaczyc -

ponad 3000-eizo -765 - ale to i tak abstrakcja jak za crt

2000-2500 - 1.iiyama vision master pro 474

2.Mitsubishi Diamond Pro 920

3.sony g-420

do 2000zł- 1.Samsung SyncMaster 959 NF

2.lg flatron 915

3.nec,mitsubishi

jakimis samtronami ,aoc itp nie zawracaj sobie nawet głowy-szkoda oczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda - Samsung 959 NF (szczerze polecam) :!: :!: :!: jest takze na kineskopie Diamodtron (Kazdy Samsung z dopiskiem NF jest wlasnie na tych kineskopach robiony).

oczywiscie ze tak

959 jest na diamodtronie-zgadza się

to b.dobry monitorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak jak już ktoś napisał pomyśłał bym nad innym monitorem, GeForce może być tylko że Gainwarda a płytke poleciłbym  Epoxa ( dobrze się kręci  :D ) a procek najlepiej AGOIA.

MSI też się rewelacyjnie kręci !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej

nie marudź

zrobisz jak zachcesz

przecież wydajesz na komp kilka ładnych kawałków i to Ty musisz zdecydowac co chcesz

i intel i i amd ma swoje wady i zalety

wielu jest takich co dadzą się pociąc za intela i wielu co za amd

a prawda jak zwykle gdzieś pośrodku

ja tam jestem zwolennikiem amd od lat ale wcale nie twierdzę że jest lepszy od intela

a z drugiej strony wybrac możesz tylko spośród tych dwóch więc proponuje rzut monetą

tak czy siak zrobisz dobrze

hehe

pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra...orzel - intel, reszka - amd...noj wypadla reszka ;) trzeba wiec ustalic szczegoly:) czy wentylatorek Arkua 6228 wystarczy? bo kosztuje 99 zyli, wiec da sie przezyc...czy musze kupic co mocniejszego jeszcze...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra...orzel - intel, reszka - amd...noj wypadla reszka ;) trzeba wiec ustalic szczegoly:) czy wentylatorek Arkua 6228 wystarczy? bo kosztuje 99 zyli, wiec da sie przezyc...czy musze kupic co mocniejszego jeszcze...?

bubuahahaha

przyznaj się że od razu byłeś bardziej w stronę amd, co??????

a swoją drogą dobry sposób na dokonywanie wyboru!!!!!

hmmm

też sobie rzucę -orzeł zasilacz enermax-reszka topower -bo sam nie wiem a zamierzam kupic

na poważnie teraz

nie znam możliwości arkuy ale jesli chodzi o dobry cooler do 200 to naljepszy będzie volcano7+-zdecydowanie

hehe-ale on jest i pod amd i pod intela tak więc sprawa może jeszcze dalej otwarta????

przynajmniej cooler powinieneś już wiedzieć jaki kupic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arkua 6228 jest bardzo dobra, nieco wydajniejsza od reszty konkurencji wyposażonej w Deltę. Jeszcze lepszym wyborem byłyby coolery, których nie ma w Polsce, czyli Arkua 7228, albo ThermalRight SLK-800.

Prosta zasada. Każdy Cooler w cenie 80-160zł sprawdzi się wyśmienicie na Twoim procku, i reszta to naprawdę tylko i wyłącznie kwestia gustu, najlepiej brać kompromis pomiędzy ciszą, a wydajnością i wyglądem (TYLKO BROŃ BOŻE ŻADNE ZALMANY, przepraszam, jeżeli urażę, ale uważam, że to szajs jakich mało)

Słuchaj, cooler mniej ważny, to sobie dokupisz na koniec, taka bita śmietana na ciastko.

Za tyle pieniędzy postawisz co chcesz.

Faktycznie, jak rozważyć wszystkie za i przeciw, to można dostać pomieszania zmysłów.

Ja bym SOBIE kupił tak: Athlonik, ale za sporo kasy kupiłbym monitorek przynajmniej 20", może nawet 21". Ot, tak, żeby mi się oczęta nie popsuły przed 30'tką. Pamiętaj, w monitor się człowiek gapi a nie do obudowy nawięcej (choć może niektórzy na forum odwrotnie).

Z drugiej strony, jeżeli Ci nie zależy na dobrym monitorze, to może faktycznie warto się skusić na Pentiuma IV? Pamiętaj 2,4 GHz i więcej w tej chwili są najwydajniejsze i Athlon jest słabszy (choć naprawdę niewiele) od nich. Do tego jakaś przyzwoita płyta, np: pod RIMM i sprzęt będzie pakerny tak dziś jak i za rok.

Acha, proponuję "chwilowe" rozwiązanie graficzne do dowolnego zestawu. Już tłumaczę.

Bierzesz Radeona 8500 (żadne tam 9000 czy pro).

Po pierwsze, jest on bardzo wydajny, i ma świetny obraz.

Po drugie, jest wydajniejszy niż 9000.

Po trzecie, ATI już ich nie produkuje, a więc niedługo ich zabraknie.

Po czwarte, sprzedajesz go za dobre pieniądze (za dobrą karte ludzie zapłacą) i kupujesz Radeon 9500 albo 9700 jak tylko się ukaże.

Nie ma sensu wydawać 2000 zł na GF4Ti4600 skoro wychodzi wydajniejsza karta za pare miesięcy. I to w tej samej cenie, albo taniej.

Reszta, czyli dodatki to po prostu jak Ci pieniędzy starczy, ja tam bym oszczędzał na budzie, listwach, muzyce i innych dodatkach (bo można tanio dokupić póxniej) ale to już kwestia gustu.

Warto sypnąć gotówką na przywoitą obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tweak.pl/artykul/coolery_2002 , tu jest recka tej arkui i paru innych...

a po co nam to????

kazdy czytał

coś widzę że kolega zupełnie niezdecydowany

wybierz sobie w końcu coś sam!!!!!!

czy inni użytkowonicy mają za Ciebie kupować sprzęt

najlepiej bedzie jak bedziesz trzymał się konfigu który sobie na początku wybrałeś

i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...