FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Witam i pozdrawiam wszystkich 8) Mam maleńki problem mianowicie komp czasami gdy jest włączany do sieci 220V zaczyna szaleć wszystkimi diodami 8O rotacyjnie. Czasami dzieje się tak też przy wyłączaniu go 8O rotacyjnie Co to może być i jak się z tym uporać może ktoś miał podobny problem :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Witam i pozdrawiam wszystkich 8) Mam maleńki problem mianowicie komp czasami gdy jest włączany do sieci 220V zaczyna szaleć wszystkimi diodami 8O rotacyjnie. Czasami dzieje się tak też przy wyłączaniu go 8O rotacyjnie Co to może być i jak się z tym uporać może ktoś miał podobny problem :?: :?: :?: Ale jak jest wyłączony (podłączony do sieci ale wyłączony :lol: ? Czy jak go włączasz to tak się dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Witam i pozdrawiam wszystkich 8) Mam maleńki problem mianowicie komp czasami gdy jest włączany do sieci 220V zaczyna szaleć wszystkimi diodami 8O rotacyjnie. Czasami dzieje się tak też przy wyłączaniu go 8O rotacyjnie Co to może być i jak się z tym uporać może ktoś miał podobny problem :?: :?: :?: Ale jak jest wyłączony (podłączony do sieci ale wyłączony :lol: ? Czy jak go włączasz to tak się dzieje? Jak podłączony do sieci ale wyłączony tylko nie jest to od niczego uzależnione kwestia przypadku 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A dokładniej jak biorę wtyczkę i wkładam do gniastka to tak się dzieje (jak w pętli bez warunków :-)) I jak wyłączam kompa przyciskiem lub myszką ale nie wyciągając wtyczki z gniazdka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? czemu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Dodam tylko tyle ,że płytę mam od roku i to tak nagle wyskoczyło 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? czemu :?: To jest cały Shuttle !!! Coś sie kaszani ale nie jest to poważna usterka ! Ściagnij nowy BIOS !!! Załaduj. jeśli dalej będzie to samo to wrzuć inny BIOS od tego który masz !!! PS Zrób Clear CMOS, czyli czyszczenie BIOS'u ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? czemu :?: To jest cały Shuttle !!! Coś sie kaszani ale nie jest to poważna usterka ! Ściagnij nowy BIOS !!! Załaduj. jeśli dalej będzie to samo to wrzuć inny BIOS od tego który masz !!! PS Zrób Clear CMOS, czyli czyszczenie BIOS'u ! Zobaczymy ale bios mam najnowszy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? czemu :?: To jest cały Shuttle !!! Coś sie kaszani ale nie jest to poważna usterka ! Ściagnij nowy BIOS !!! Załaduj. jeśli dalej będzie to samo to wrzuć inny BIOS od tego który masz !!! PS Zrób Clear CMOS, czyli czyszczenie BIOS'u ! Zobaczymy ale bios mam najnowszy 8O Więcej załaduj jakiś starszy ! Najlepiej ściągnij kilka starszych BIOS'ów i pokombinuj ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P OK . tak robię właśnie BIOSY ściągam na a potem zobaczymy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P OK . tak robię właśnie BIOSY ściągam na a potem zobaczymy :wink: Zapodaj sobie czyszczenie ustawien BIOS'u ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P OK . tak robię właśnie BIOSY ściągam na a potem zobaczymy :wink: Zapodaj sobie czyszczenie ustawien BIOS'u ! Chodzi ci o clearCMOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P OK . tak robię właśnie BIOSY ściągam na a potem zobaczymy :wink: Zapodaj sobie czyszczenie ustawien BIOS'u ! Chodzi ci o clearCMOS Tak o to ! Nie wiem czy się na tym znasz ale wole bardziej "infantylnie" napisać ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A skąd wiesz ,że to BIOS :?:A co jest za sterowanie tymi LED'ami odpowiedzialne ??? Ano BIOS ! Rób tak jak pisze a nie gadaj ! :P OK . tak robię właśnie BIOSY ściągam na a potem zobaczymy :wink: Zapodaj sobie czyszczenie ustawien BIOS'u ! Chodzi ci o clearCMOS Tak o to ! Nie wiem czy się na tym znasz ale wole bardziej "infantylnie" napisać ! :) Ja wolę nazywać rzeczy po imieniu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Nie wiem czemu wjeżdzasz na Shuttle'a ? Miałem AK31 v.3.1 i ZERO PROBLEMÓW :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Nie wiem czemu wjeżdzasz na Shuttle'a ? Miałem AK31 v.3.1 i ZERO PROBLEMÓW :!: Te Shuttle coś ostatnio się pogorszyły ! Kiedyś uważałem je za baaardzo fajne ale niestety po kilku przygodach z nimi muszę zmienić swoją opinie ! A chodzi mi konkretnie o model AK 31 3.1 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 No i jestem znowu . 8) 8) 8) Biosy ściągnąłem i wgrałem starszego tak jak mówiłeś a konkretnie : Ak31s2ea.rom i na razie problem zniknął ale zobaczymy bo czasami już znikał np. na 2 tyg. a potem znowu jak nawałnica Więc na razie wielkie dzięki Wofek 8) A tu link do wszystkich biosów pod AK31v3.x jak by ktoś miał problem z ich dorwaniem w necie http://republika.pl/free_user/bios/ A tu lista zmian jakie producent wniósł do danego biosu http://republika.pl/free_user/bios/bh.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Nie wiem czemu wjeżdzasz na Shuttle'a ? Miałem AK31 v.3.1 i ZERO PROBLEMÓW :!: Te Shuttle coś ostatnio się pogorszyły ! Kiedyś uważałem je za baaardzo fajne ale niestety po kilku przygodach z nimi muszę zmienić swoją opinie ! A chodzi mi konkretnie o model AK 31 3.1 ! Może uchylisz rąbka tajemnicy i powiesz z czym był problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Gr00bY Mazur"] Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Nie wiem czemu wjeżdzasz na Shuttle'a ? Miałem AK31 v.3.1 i ZERO PROBLEMÓW :!: Te Shuttle coś ostatnio się pogorszyły ! Kiedyś uważałem je za baaardzo fajne ale niestety po kilku przygodach z nimi muszę zmienić swoją opinie ! A chodzi mi konkretnie o model AK 31 3.1 ! Może uchylisz rąbka tajemnicy i powiesz z czym był problem? Problem znajduje się na samej górze no i trochę po niżej też :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Gr00bY Mazur"] Mobo z Shuttle'a i już wiemy czemu ! :? Nie wiem czemu wjeżdzasz na Shuttle'a ? Miałem AK31 v.3.1 i ZERO PROBLEMÓW :!: Te Shuttle coś ostatnio się pogorszyły ! Kiedyś uważałem je za baaardzo fajne ale niestety po kilku przygodach z nimi muszę zmienić swoją opinie ! A chodzi mi konkretnie o model AK 31 3.1 ! Może uchylisz rąbka tajemnicy i powiesz z czym był problem? Dokładnie nie pamiętam !!! 1. Ale mocno gryzła się z Voodoo2 tzn. jak V2 było w kompie zaraz po załadowaniu był zwis - na innych płytach tego nie było ! Pomogła zmiana karty graficznej ! :? 2. Jakieś dziwne zachowania odblokowanego Durona 1000 ustawionego na deflaut - skakała częstotliwośc z jaką uruchamiał się komp raz 600 raz 650 raz 900 raz 1100 później 1250 - losowanie ! :? Na innych płytach tego nie było ! Trzeba było ustawic zamiast deflaut mnożnik 10x ! Poza głupimi podejrzeniami klientów nic większego się nie stało ! I jeszcze kilka dziwacznych problemów ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...