Tr0n Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Rozpoczynam przebudowe komputera w celu uzyskania maksymalnej ciszy. 1 etap - grafika. Mam Radeona 9100 i nie mam otworów montażowych. Obecnie na grafice jest mały wstrętny głosny wiatrak. Chcę załozyć pasywne chłodzenie. Myślałem o Zalmanie ZM17-CU ale nie ma go nigdzie do kupienia więc mysle po prostu o jakimś radiatorze wiekszym ale nie moge sobie pozwolić na zablokowanie dodatkowego slotu PCI. Pytanie czy wystarczy mi taki radiator np zaszlifowany colermaster z miedziana podstawa? Tr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 heh, jak na mój gust to slot pci, albo radiator - wybór należy do ciebie..... proponowałbym wtedy wentyl w budiz ez boku na wysokoci karty.... ps. a karta kręcona, czy nie? bo na niekręconej, to może to przejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr0n Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 nie krecona. W sumie na próbe wyłączyłem jej wentyl na kilka godzin i działała (nie odpalałem nic 3d), ale była bardzo gorąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 9200 i 9000 moga miec po 67 stopni na radaitorze i dzialaja normalnie .. wiec twoj 9100 pewnie tez bedzie dzialal .. sprawdzlaem na swoim 9200 wylaczalem wiatrak i dochodzil do 60* a dzialal normalnie zadnych artefaktów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...