Skocz do zawartości
Mr.Martin

Podkrecona karta - za mocno?

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdz :)

przecierz mozesz zrobic to po prosu tak

schodzisz do standardowych taktowanan ---> podrecasz gpu i lookasz czy sa artefekty ---> jesli nie ma to opuszasz gpu - choc tego robic nie musisz ---> i podkrecasz pamiatki :lol: ---> i patrzysz 8)

wruzek chyba nie ma na forum :D

pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz :)

przecierz mozesz zrobic to po prosu tak

schodzisz do standardowych taktowanan ---> podrecasz gpu i lookasz czy sa artefekty ---> jesli nie ma to opuszasz gpu - choc tego robic nie musisz ---> i podkrecasz pamiatki  :lol:

Tylko widzisz pierwszy raz od pol roku mi tak sie zdazylo ze w czasie pewnej gdy zamiast obrazu pojawily sie kwadraciki , prostokacikik, kolory pozmienialy sie - trzeba bylo szybko wyjsc z gry i kompa resetowac

Teraz za dsrugim razem czy tam trzecim moze juz sie tak nie zdarzyc - bo to jakby przypadek ale ten przypadek jednak od czegos zalezy - albo za mocno chipset podkrecony albo pamiec - i dlatego moze ktos mial podobny problem i bedzie umial pomoc

Kiedys gdzies czytalem ze sa jak takie artafekty to wine za to ponosi za mocno podkrecona pamiec a jak zawisa obraz to chipset - tylko nie wiem czy to prawda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys gdzies czytalem ze sa jak takie artafekty to wine za to ponosi za mocno podkrecona pamiec a jak zawisa obraz to chipset - tylko nie wiem czy to prawda :(

najczesciej tak jest... ale nie zawsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczesciej tak jest... ale nie zawsze :wink:

Wiec zmniejsze czest pamieci o 5Mhz a rdzenia nie bede dodtykal i bede znowu gral w ta gre i zobacze czy przyniesie rezultat - mam taki programik ktory pod windowsem zmienia ustawienia FSB pamieci i chipsetu karty "WinClock"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po pol roku zaczelo sie dziac cos takiego a wczesniej bylo dobrze.to przypuszczam ze kurzu ci sie troszke zebralo i chlodzenie juz nie jest tak wydajne jak na poczatku.wyczysc wszystko to powinno byc dobrze.jak nie pomoze to zrob tak jak powiedziales (-5MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po pol roku zaczelo sie dziac cos takiego a wczesniej bylo dobrze.to przypuszczam ze kurzu ci sie troszke zebralo i chlodzenie juz nie jest tak wydajne jak na poczatku.wyczysc wszystko to powinno byc dobrze.jak nie pomoze to zrob tak jak powiedziales (-5MHz)

Pomoglo - -5 MHz na pamiciach i zero klopotow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...