FlipekPL Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Cześć jestem tutaj nowy i mam male pytanko. Mam karte radeon 9500 sapphire przerobiona na 9700, kupiona z komputronika. Korzystajac z poradnika ktory przeczytalem na waszej stronie wymienilem w niej biosa(na bios herculesa) dzieki czemu uzyskalem radeona 9700 pro tak mi sie przynajmniej wydaje :) . taktowanie skoczyło na 324 core clock i 310 memory clock. Moj problem polega na tym ze gdy probuje ja troche podkrecic przy pomocy riva tuner to po zrestartowaniu kompa wracaja do wyjsciowej pozycji. Czy chodzi tutaj o blokade biosu a jesli tak to jakiego biosu mam uzyc? Takiego samego tylko ze zdjeta blokada czy zupelnie innego? Jesli innego to prosze o linka bo nie wiem gdzie moze byc, a moze chodzi tutaj o cos innego. Z gory dziekuje i prosze o wyrozumialosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Nie ma żadnej blokady biosu. Po prostu nie zapamiętuje ustawień. Przynajmniej tak mi się wydaje. Spróbuj zmienić prędkości taktowania we właściwościach ekranu->zaawansowane -> RedLinker jeśli oczywiście modowałeś driverami OMEGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Acha - po przestawieniu kliknij wtedy na "Ustaw". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Po podkrecaniu klikam na ustaw, restartuje komputer i znowu jest na ustawieniach wyjsciowych. O co chodzi nie moge podkrecac swojej karty teraz jeszcze wyskakuje mi komunikat po restarcie cos w stylu: owerlockin fail, prosze zmienic ustawienia CPU i aby wlaczyc windowsa musze nacisnac F1 O co chodzi HELP. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...