Marcin_gps Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Nie wiem co jest grane z moja zasilka. Juz dawno powinienem bym ja wyslac do serwisu, ale jakos rzadko sie takie rzeczy zdarzaly. Ale po swietach na pewno wysle. Skacze mi tylko napiecie 5.0V, ktore po kilkunastu minutach grania w Q3 spada do 4.65 :evil: Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego po wyciagnieciu zasilania z plyty i ponownym wlozeniu wszystko wraca do normy? A tak wyglada wtyczka zasilania :/ I co wy na to? Czy w serwisie wymienia mi taki wpol dzialajacy zasilacz, czy cos tam niby naprawia i po kilku dniach siadzie? A zasilacz to Modecom Feel ESP-300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Fotka jest troszke niewyrazna, ale chyba nie zdaje mi sie i widze ze masz przegrzane styki. Jak tak dalej pojdzie to wyjarasz sobie gniazdo na mobo i bedziesz mial drozszy problem, Serwisuj ta zasilke jak jaszybciej, odkrec proca i postaraj sie zmniejszyc obciazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wtyczka na 99% "przyjarana". Ja mam troszeczkę podobny problem, ale z napięciem 3,3V. Chodzi sobie toto przez jakiś czas na 3,34-3,36. I tak systematycznie tydzień w tydzień się zmniejsza 8O Po jakichś 3-4 tygodniach robi się już czasami 3,22-3,18. Zwisy, restarty i cuda niewidy. No i muszę wyciągnąć wtyczkę, psiknąć sprężonym powietrzem i znów mam 3,36. Czy kurz może mieć taki wpływ??? 8O Zasilacz Chieftec 360W, wtyczka nie jest "przyjarana" ;) (gniazdo na płycie też ok). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wtyczka na 99% "przyjarana". Ja mam troszeczkę podobny problem, ale z napięciem 3,3V. Chodzi sobie toto przez jakiś czas na 3,34-3,36. I tak systematycznie tydzień w tydzień się zmniejsza 8O Po jakichś 3-4 tygodniach robi się już czasami 3,22-3,18. Zwisy, restarty i cuda niewidy. No i muszę wyciągnąć wtyczkę, psiknąć sprężonym powietrzem i znów mam 3,36. Czy kurz może mieć taki wpływ??? 8O Zasilacz Chieftec 360W, wtyczka nie jest "przyjarana" ;) (gniazdo na płycie też ok). Pewnie masz "niedotlenione" wtyczki :mrgreen: Sorx, nie moglem sie powstrzymac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Fotka jest troszke niewyrazna, ale chyba nie zdaje mi sie i widze ze masz przegrzane styki. Jak tak dalej pojdzie to wyjarasz sobie gniazdo na mobo i bedziesz mial drozszy problem, Serwisuj ta zasilke jak jaszybciej, odkrec proca i postaraj sie zmniejszyc obciazenie. Wiem :x Komp swego czasu byl dosyc mocno krecony (proc 1700+@2400+, herc @300/600) i tak przez pol roku chodzil pieknie, az przestal :twisted: Teraz wszystko na default A wtyczka jak widac jest prawie czarna :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wtyczka na 99% "przyjarana". Ja mam troszeczkę podobny problem, ale z napięciem 3,3V. Chodzi sobie toto przez jakiś czas na 3,34-3,36. I tak systematycznie tydzień w tydzień się zmniejsza 8O Po jakichś 3-4 tygodniach robi się już czasami 3,22-3,18. Zwisy, restarty i cuda niewidy. No i muszę wyciągnąć wtyczkę, psiknąć sprężonym powietrzem i znów mam 3,36. Czy kurz może mieć taki wpływ??? 8O Zasilacz Chieftec 360W, wtyczka nie jest "przyjarana" ;) (gniazdo na płycie też ok). U mnie jest dokladnie tak samo ! Wystarczy wyciagnac wtyczke, dmuchnac, wsadzic i hula nie kumam :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 [...] U mnie jest dokladnie tak samo ! Wystarczy wyciagnac wtyczke, dmuchnac, wsadzic i hula nie kumam :?: Zly styk poprostu. Kup : Contact Spray lub inny ktory poprawia styki, oczysc wtyczke. Ale najlepiej wal do serwisa zanim nie wyjara Ci gniazda na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...