OhMyGod Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam! :) Tak sobie podkrecalem, podkrecalem... i juz sam nie wiem... Karta: Medion Radeon 9600TX... a na niej Arctic VGA Silencer rev3... na pamieciach miedziane radiatorki coolermastera... Podkrecilem z 290/270 do 380/280 ... Puscilem 3dMarka2001 na pol godziny i nic sie nie zawiesilo ani nic... ale karta... jest goraca... parzy... szczegolnie pamieci i obok sledzia (tam gdzie po drogiej stronie sa rozne cycuszki (nie znam sie na elektronice)) ... ale sam GPU zdaje sie nie byc tak goracy... w kazdym badz razie blacha silencera nie jest... No i teraz pytanie... Czy moze sie tej karcie cos stac od tego ze jest taka goraca? Niby artefaktow nie ma... a 30 min w 3dmarku to chyba wystarczajaco zeby powiedziec, ze jest stabilna... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam! :) Tak sobie podkrecalem, podkrecalem... i juz sam nie wiem... Karta: Medion Radeon 9600TX... a na niej Arctic VGA Silencer rev3... na pamieciach miedziane radiatorki coolermastera... Podkrecilem z 290/270 do 380/280 ... Puscilem 3dMarka2001 na pol godziny i nic sie nie zawiesilo ani nic... ale karta... jest goraca... parzy... szczegolnie pamieci i obok sledzia (tam gdzie po drogiej stronie sa rozne cycuszki (nie znam sie na elektronice)) ... ale sam GPU zdaje sie nie byc tak goracy... w kazdym badz razie blacha silencera nie jest... No i teraz pytanie... Czy moze sie tej karcie cos stac od tego ze jest taka goraca? Niby artefaktow nie ma... a 30 min w 3dmarku to chyba wystarczajaco zeby powiedziec, ze jest stabilna... ? mozesz na grafe zapuscic wentylator na ramieniu takim jak ma zalman . 30min w 3dmarku to malo :? lepiej postestowac w grach z aa i bez itd . btw. po co az 2 takie same tematy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OhMyGod Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 mozesz na grafe zapuscic wentylator na ramieniu takim jak ma zalman . 30min w 3dmarku to malo :? lepiej postestowac w grach z aa i bez itd . btw. po co az 2 takie same tematy? Nadal nie umiem usuwac postow, a stwierdzilem ze to chyba sie na chlodzenie nadaje a nie tam... przepraszam. A w ogole to wydawalo mi sie ze nie wszyscy z chlodzenia czytaja karty graf. ... Ale jak jest stabilnie to nie ma sie czym przejmowac? Wlasnie gram w BF VIETNAM ... na full detalach... gralem tez w farcry z pol godzinki na full detalach ... i bylo wsio ok... tylko ta temperatura mnie niepokoi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Wiesz, ja tez jak gralem w far cry pol godzinki to sie nic nie dzialo. Ale po dluzszej grze gra wieszala sie przez slabe chlodzenie proca. Mimo, iz prime95 mialem stabilny (przeszedl caly!), benchmarki lataly na okraglo, w NFS U gralem po 4,5 godzin, inne gry rowniez nic, a far cry wlasnie sie wywalalo po dluzszej grze. Slabe chlodzenie proca mam narazie. Zwolnilem procka z 11x182 na 11x166 i jest full stabilny. Juz nawet far cry mu nie straszny, hehe. Niedlugo kupie lepsze chlodzenie, to wykrece napewno wiecej. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 W jakim trybie masz puszczonego tego Silencera? Jesli na Low to przestaw na High Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...