Skocz do zawartości
rua

problem z 2500+

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec tak mam :

abita an7

2500+ bartonek wen box

2X256 twinmos 2.5

winxp pro

gforce2 mx 200 (zostal mi tylko on do wymiany)

mam problem z podkrecaniem bartona idzie do 170x11 a pozniej albo zzaczyna piszczec albo sie monitor nie wlancza

raz mi sie udalo wlaczyc 12x200 ale za pomoca uguru ale po restarcie byly problemy

i jeszcze jedne rzecz jak sprawdzic czy ram pracuje w dualu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na moje amatorskie oko :) to albo pamięci Ci sie trafiły słabe, albo pechowy procek :( popróbuj przy jak najmniejszym mnożniku jak najwięcej FSB i jak znajdziesz granice to jedź mnożnikiem, ale pewnie dobrze o tym wiesz. Ciężko powiedzieć :D sam jestem ciekaw.

A i jeszcze podaj temperaturki w stresie na tym 170x11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zabardzo mi nie pomogliscie ale dalem sobie rade

(dla tych co sa ciekawi) to bylo tak wkur***

wyciaglem zworek ccmos odpalilem kompa procek wlaczyl sie 11X100

ale to bylo nic :) podwyzszylem napiecie na mostku o o.1 na pamieciach o 0.05 na agp o 0.05 i na procku z 1.65 na 1.906

wlaczylem na 11x180 i poszlo bez zadnych problemow

pozniej 11x200 chodzilo !! az sie zdziwilem bez zawiasu monitor wlaczony wszystko ok wlaczyl sie win xp i zaczolem go sprawdzac cpu burn-in najpierw 5 min na wiatraku na fula (wiatrak boxowy) nawet tmp nie doszla do 45 pozniej ustawilem go na 30 min z wiatrakiem na low io tmp doszla jedynie do 55 chyba malo jak na takim wiatraku ...

pamiatki chodza w dualu a w sandra wyniki osiagnolem nieco wyzsze niz 3200+ 2x256 3200 2.5

a teraz tmp po wlaczonym kompie od 16 malo obciazonego tylko troche pogralem na low wen 48 tem cpu ;sys 27 ; pwm 34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi