rua Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 no wiec tak mam : abita an7 2500+ bartonek wen box 2X256 twinmos 2.5 winxp pro gforce2 mx 200 (zostal mi tylko on do wymiany) mam problem z podkrecaniem bartona idzie do 170x11 a pozniej albo zzaczyna piszczec albo sie monitor nie wlancza raz mi sie udalo wlaczyc 12x200 ale za pomoca uguru ale po restarcie byly problemy i jeszcze jedne rzecz jak sprawdzic czy ram pracuje w dualu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 1. podniosles vcore ? 2. jakie to sa twiny ? 3. dual zobaczysz przy uruchamianiu kompa lub w programie CpuZ - zakladka memory 4. co zasila twoj zestawik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rua Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Chieftec HPC-360-202 pojedynczo kupione w pudelku twinmos 3200 2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 W biosie zwiększ niedużo napięcie na procka (VCore) i kontroluj temperatury np. programem SPEEDFAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rua Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 abit ma wlasny programek do srawdzanie tem podnosilem napiecie z 1.65 do 1.88 i nic to nie dalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 pci/agp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 pci/agp? LOL . Wez sobie najpierw poczytaj czlowieku a potem sie wez za myslenie . AN7=NF2=blokada PCI/AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rua Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 chlopaki na cos konkretnego (co gdzie jak ) a nie robcie debaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Jak na moje amatorskie oko :) to albo pamięci Ci sie trafiły słabe, albo pechowy procek :( popróbuj przy jak najmniejszym mnożniku jak najwięcej FSB i jak znajdziesz granice to jedź mnożnikiem, ale pewnie dobrze o tym wiesz. Ciężko powiedzieć :D sam jestem ciekaw. A i jeszcze podaj temperaturki w stresie na tym 170x11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rua Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 zabardzo mi nie pomogliscie ale dalem sobie rade (dla tych co sa ciekawi) to bylo tak wkur*** wyciaglem zworek ccmos odpalilem kompa procek wlaczyl sie 11X100 ale to bylo nic :) podwyzszylem napiecie na mostku o o.1 na pamieciach o 0.05 na agp o 0.05 i na procku z 1.65 na 1.906 wlaczylem na 11x180 i poszlo bez zadnych problemow pozniej 11x200 chodzilo !! az sie zdziwilem bez zawiasu monitor wlaczony wszystko ok wlaczyl sie win xp i zaczolem go sprawdzac cpu burn-in najpierw 5 min na wiatraku na fula (wiatrak boxowy) nawet tmp nie doszla do 45 pozniej ustawilem go na 30 min z wiatrakiem na low io tmp doszla jedynie do 55 chyba malo jak na takim wiatraku ... pamiatki chodza w dualu a w sandra wyniki osiagnolem nieco wyzsze niz 3200+ 2x256 3200 2.5 a teraz tmp po wlaczonym kompie od 16 malo obciazonego tylko troche pogralem na low wen 48 tem cpu ;sys 27 ; pwm 34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 No to bylo wczesniej podniesc napiecie. Swoja droga 1.9v przy fsb200 to duzo. Moj chodzi na 1.75. : ) Moze teraz sproboj schodzic z tym napieciem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...