joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Mam pewien problem: Włączam kompa , pokazuje mi się pierwszy ekran (coś o karcie graficznej) i sie zatrzymuje, nie chce dalej ruszyć, nie przechodzi już do następnego momentu tam gdzie wykrywa proca, dyski, ram itp,itd Czemu tak jest? Mój sprzęt to XP 1700+, płytka Epox 8KHA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Reset BIOS'u i sprawdź jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Już tego prubowałem, dalej to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Reset BIOS'u buahahahahha, stary ja cie prosze nie ozdywaj sie na troche juz dzis bo ja zaraz ze smiechu zejde jak czytam niektore twoje posty 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 O co Ci chodzi Holman?? Robię błedy. Ale tu reset BIOS'u mógł pomóc mój qmpel miał podobnie, za dużo się bawił w BIOS'ie nie wiedział co robi i podobna sytuacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a nie bawiłeś się biosem karty graficznej? ja tak miałem jak ustwiłem czas wyświetlania signon na 0 (signon to jest to co ci sie pokazuje i wyświetla info o karcie graficznej przed biosem). Na szczęscie 0 to nie była pętla tylko jakieś pół godziny :) :) :) potem jeszcze raz zmiana biosu i po kłopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Nie dotykałem się ani do biosu karty graficznej ani do płyty głownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 sprobuj wyjac karte graficzna i wlozyc spowrotem, moze glupie ale kumpel tak mial z GF 2MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Q*wa zmieniam tego posta żeby nie było że "tłukę sobie posty" nie tłukę sobie postów nie widzę w tym sensu. Qrde ja tu tylko stwierdzam, piszę bo mam coś do powiedzenia a nie żeby mieć więcej na liczniku. Trochę źle zrozumiałem gościa i już zje*bkę dostaje. Holman wyluzuj. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 sprobuj wyjac karte graficzna i wlozyc spowrotem, moze glupie ale kumpel tak mial z GF 2MX To wcale nie jest takie głupie jak się nie ma przy AGP dodatkowego zaczepu to się tak robi.chodzilo mi o to ze glupie w takim sensie ze to zbyt prosta podpowiedz, a jak ma mozliwosc to niech pozyczy od kumpla jakas inna karte bo ta moze byc walnienta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 chodzilo mi o to ze glupie w takim sensie ze to zbyt prosta podpowiedz i tu trafiles w samo sedno wiekszosci odpowiedzi kolegi Mateoosha ktory tlucze sobie posty aktualnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 dziwne żeby karta która jest żle włożona cokolwiek wyswietliła - a ta dojechała do signona a chyba wszystkie nowsze epoxy mają trzymadło na agp. jak jestem w błędzie to neich mnie ktoś z niego wyprowadzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Tak tylko jest jeden problem ta karta nie jest na AGP tylko na PCI, chwilowo nie mam innej. Może to dlatego? Ale jak miałem ECS'a K7VTA3 v.3.0 to wszystko było wporządku. A kartę już przekładałem z jednego wejścia do drugiego i jest to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a w biosie jakie bootowanie karty graficznej masz ustawione przez pci czy agp, bo jak przez agp to nie ma co sie dziwic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 To jest nowa płytka jeszcze nie ruszana więc nie wiem co tam jest ustawione bo nie moge się dostać do biosu. Musze od kogoś pożyczyć karte na AGP to sprawdze czy to jest tego wina. Ale na ECS nie musiałem nic przestawiać z tym bootowaniem i było dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 W nowszych płytkach domyślnie jest ustawione bootowanie z AGP więc chyba w tym jest problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 To jest nowa płytka jeszcze nie ruszana więc nie wiem co tam jest ustawione bo nie moge się dostać do biosu. Musze od kogoś pożyczyć karte na AGP to sprawdze czy to jest tego wina. Ale na ECS nie musiałem nic przestawiać z tym bootowaniem i było dobrze.Mozliwe ze na tym ECS'ie sprzedawca w sklepie juz to zmienil. Najlepiej porzycz od kumpla kolegi na AGP i sprawdz czy bedzie dzialalo, juz bedziesz wiedzial czy to wina karty czy zlego ustawienia w biosie, a moze plyta jest jakas zrombana. Ale jakto nie da sie wejsc do biosu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Problem na 99,9% jest spowodowany ustawieniem karty w biosie na agp, ponieważ ta opcja ma zastosowanie jedynie w sytuacji gdy włoży się 2 grafy 1 na agp i 1 na pci (potwierdzone doświadczalnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 W nowszych płytkach domyślnie jest ustawione bootowanie z AGP więc chyba w tym jest problem.Wydaje mi się że domyślnie jest z PCI, przynajmniej w poprzednim moim biosie z 8KHA+ tak było. Kolejną sprawą jest to ze jak nie wykryje karty w PCI to się sam przełącza na AGP i na odwrót. Odłącz wszystko poza kartą graficzną ( dyski, cd, inne karty ) i spróbuj uruchomić. Może to też wina zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 W nowszych płytkach domyślnie jest ustawione bootowanie z AGP więc chyba w tym jest problem.Wydaje mi się że domyślnie jest z PCI, przynajmniej w poprzednim moim biosie z 8KHA+ tak było. Kolejną sprawą jest to ze jak nie wykryje karty w PCI to się sam przełącza na AGP i na odwrót. Odłącz wszystko poza kartą graficzną ( dyski, cd, inne karty ) i spróbuj uruchomić. Może to też wina zasilacza. Mogę się mylić, ale wszystkie płytki z jakimin miałem do czynienia miało domyślnie AGP, więc wydaje mi się że w tym przypadku też tak jest, ale jak się mylę to bijcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Mogę się mylić, ale wszystkie płytki z jakimin miałem do czynienia miało domyślnie AGP, więc wydaje mi się że w tym przypadku też tak jest, ale jak się mylę to bijcie. Jak widać na przykłądnie poniższego nie w tym problem..... Problem na 99,9% jest spowodowany ustawieniem karty w biosie na agp, ponieważ ta opcja ma zastosowanie jedynie w sytuacji gdy włoży się 2 grafy 1 na agp i 1 na pci (potwierdzone doświadczalnie) Więc radzę rozpatrzeć moje dalsze rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Pożyczyłem od kumpla kartę na AGP i troche poprzestwiałem w biosie i już jest ok. Dzięki wszystkim za pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...