piecia_k Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Właśnie nabyłem Sapphire ATI Radeon 9600 Atlantis 128 MB/128 BIT (ten z takim dziwnym radiatorkiem co w połowie zakrywa kości pamięci a nawet ich nie dotyka) Czy na taką grafike opłaca sie zmieniać chłodzenie na lepsze i jakie byście ewentualnie polecili?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 witam, mysle ze warto poniewaz grafa swietnie sie kreci mozesz kupic arctic cooling vga silencer rev 3 albo jakiegos coolerka co sie montuje na pci, na koniec kup tez jakies radiatorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A to moze bedzie dobre?? http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=261 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A to moze bedzie dobre?? http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=261 Mam takiego samego i na ty maliństwie GPU mojego R9600PRO na zegarze 470 jest zimny.Dodam że jak na tyle obrotów jest prawie niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Ja mam pamięci SAMSUNG'a... Które pamięci lepsze: SAMSUNG czy HYNIX ?? Arctic Cooling VGA Silencer rev.2/ pasuje do kazdej karty graficznej z otworkami umozliwaiajacymi montaz czy trzeba miec odpowiednią do takiego chłodzenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 lepsze Hynixy :-) Arctic nie pasuje do wszystkich kart! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 jesli masz w miare dobre chlodzenie (szczegolnie jesli wiatrak qlera chlodzi pamieci) to nie ma sensu. chyba ze chcesz sie bawic w nalogowe pobijanie wlasnych osiagniec w benchach albo wyciszyc komputerek. wtedy owszem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Jak ustawie zegary i klikne zastosuj w programie Rage3D Tewak 3.9 to program wraca do defaultowych ustawień...czy ta karta jest zablokowana?? Mam wgrane Catalyst 4.4 POMOCY!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Wgrałem Omegi 4.4 i Rage3D Tweak działa normalnie, teraz grafika idzie z 325/400 na 400/500 i nie ma zadnej zwiechy i artefaktów tylko teraz trzeba zainwestowac w chłodzenie... Które chłodzenie było by najbardziej odpowiednie i pasowalło by do mojej karty?? 1) http://www.4max.pl/produkt.asp?id=261 2) http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=195 3) http://www.4max.pl/produkt.asp?id=349 A radiatorki to jakieś miedziane wiec problemu nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Chłodzenie nr1 starczy ci w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ja mysle że to na sledziu będzie jeszcze lepsze sam miałem taki i na 480MHZ ciagłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ja mysle że to na sledziu będzie jeszcze lepsze sam miałem taki i na 480MHZ ciagłemja mysle że to na sledziu będzie jeszcze lepsze sam miałem taki i na 480MHZ ciagłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_k Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A znacie jakieś stronki na których jest recenzja/test takich systemów chłodzenia na grafike, byłbym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenshin Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czesc mam identyczny model i po zmianie chlodzenia gpu na cooler z bartona 2500+ (przyciety troche :P ) z wentylatorem 70mm karta nieposzla ani o jeden mhz w gore dalej mam max 425, a te pamieci samsunga 5ns kreca sie zajebiscie jak niepodkrecam proca to ida mi na 560 mhz, bez zadnych radiatorow :D aha i jakby ktos wiedzial cos o Vmodach tych radkow bylbym wdzieczny gdyby sie podzielil info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Dziś będę montował w swoim drugim kompie grafe Saphire Atlantis Radeon 9600 256 MB z pamiątkami Samsung 5ns ,już nie mogę się doczekać na ile da sie ją podkręcić , właśnie szlifuje radiatorki na pamiątki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Wstępne testy wykonane :) Core poszło z 325 MHz na 450MHz w 2D chodzi nawet na 465MHz ;) pamiątki z standardowych 380MHz poszły tylko na 452MHz i to nie ma znaczenia czy są na nich radiatorki czy też nie ?? dziwne ? Dodam na koniec że same testowanie w 3DMarku 2003 to nie koniec sprawdzenia stabilności , karta wytrzymała 2 przebiegi 3DMarka03 a powiesiła sie po 15 minutach gry w FAR CRY to właśnie ta gra nadaje sie zarąbiście do testowania Stabilności w zestawie jak w podpisie miałem 3240 pkt w 3DMarku 2003 przed podkręceniem 2520pkt na Gigabyte Radeon9600Pro podkręconym na 455MHz / 706MHz miałem 4090 pkt myślę że te Radki 9600 to całkiem dobre karty w cenie do 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...