Skocz do zawartości
Kochan

POMOCY!!! Niczym nie moge zaizolowac pinow :(

Rekomendowane odpowiedzi

nic a nic - poboalem niemal wszytskiego :cry: tasma, lakier, poxipol... tasma zchodzi, lakie sie kruszy, poxipol tez - co zrobic, nie chce ciaz nozek ani wylutowywac blaszki z plyty ...

pomozcie jakos , ehehe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie otwierałem nigdy socketa, ale z konstrukcji zamykania mogę wnioskować, że blaszki dotykają tylko z jednej strony do nóżek. nie prościej otworzyć socketa i kawałek plastikowej folii na blaszkę podłożyć, albo taśmą izolacyjną blaszkę zakleić, zamiast kombinować z izolowaniem pina? blaszka jest ciut większa i pewnie łatwiej dostępna.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie otwierałem nigdy socketa, ale z konstrukcji zamykania ...

bylo o tym na poczatku istenienia tego forum a moze jeszcze na starym - oplaca sie eksperymentowac na przejsciowkach, ale na calej plycie - odradzam

wewnatrz socketa sa blaszki - zamykanie dzwigienka socketa powoduje ze pin wchodzi miedzy 2 blaszki i sie z nimi styka - wystarczy (po rozebraniu socketa) usunac odpowiednie blaszki i zlozyc wszystko spowrotem do kupy

jak zaznaczam - przy plycie glownej rozbieranie socketa wiaze sie ze zbyt duzym ryzykiem - lepiej wylamac odpowiednia nozke w procku - proces nieodwracany ale bezpieczniejszy - tylko nie mozna sie pomylic z nozka (cos jak robota sapera - 1 pomylka i KAPLICA - z prockiem oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic a nic - poboalem niemal wszytskiego :cry:  tasma, lakier, poxipol... tasma zchodzi, lakie sie kruszy, poxipol tez - co zrobic, nie chce ciaz nozek ani wylutowywac blaszki z plyty ... 

pomozcie jakos , ehehe :(

Spróbuj kropelką/super glue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOBRA - WKURZYLEM SIE!! juz mam dosyc pieprzenia sie z tym, nawet zaczalem wyzutowywac cyne z nozki - blaszki tak latwo sie nei wyjmie gdyz jest wmonmtowana w socketa na stale ... jescze sprobuje tak jak mi radzi Tom.O kropelka, ale watpie, po prostu szkoda mi gwarancji 3-letniej z nowo zakupionego celerona tualatina 1.2 :(

bo raczej po uje**niu tych nozek on juz nei wystartuje na swoim gniezdzie - FCPGA2 ???

a i jescze jedno - jedni mowia ze trzeba laczyc AK4 z AK26, a inni ze nie trzeba - co to daje, jak do napiecia sluza laczenie VSS z VID25 (inni uwazaja ze VSS, VID0, VID25 i VID2 WSZYSTKIE RAZEM)

ktora technike zastosowac ?? nie mowcie tylko ze prob i bledow :D

no jutro na gielde jade i bede sie bawil, szkoda z ta gwaranca no!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...