Skocz do zawartości
RoY_PL

FAR CRY - EPOX 8RDA+ - kłopoty z dźwiękiem - !!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam pytanko co może być nie tak?:>

Mam epox`a 8rda+, athlona 1.7 (podkrecony na 1833Mhz) zainstalowalem Far Cry - i po kilku (kilkunastu) minutach grania cos sie zaczyna dziac z dzwiekiem - tzn - nie slychac odglosow strzelania - to samo mialem kiedys w wolfenstein`ie ET - i nie mam pojecia co zrobic? - nie pamietam co wtedy zrobilem, ze sie poprawilo ..... zainstalowane mam najnowsze stery nforce, czysty system XP, jakies kodeki gg i inne drobiazgi - no i Far Cry

przekopac sie przez te wszystkie posty ciezko - takze nie wiem czy bylo to pytanie - bardzo mi zalezy !!

i drugie pytanko czy warto instalowac nowy bios ( z lutego bodajze) 8rda4212.bin ?

pozdrawiam - odpiszcie prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie musisz zalozyc jakis radiatorek na mostek poludniowy bo to on jest odpowiedzialny za dzwiek . . .

jezeli nie masz jak go teraz kupic to powylaczaj jeszcze przy okazji wszystko czego nie uzywasz w biosie np. dodatkowe porty usb firewire, lan i wogule wszystko czego nie potrzebujesz :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam pytanko co może być nie tak?:>

Mam epox`a 8rda+, athlona 1.7 (podkrecony na 1833Mhz) zainstalowalem Far Cry - i po kilku (kilkunastu) minutach grania cos sie zaczyna dziac z dzwiekiem - tzn - nie slychac odglosow strzelania - to samo mialem kiedys w wolfenstein`ie ET - i nie mam pojecia co zrobic? - nie pamietam co wtedy zrobilem, ze sie poprawilo .....  zainstalowane mam najnowsze stery nforce, czysty system XP, jakies kodeki gg i inne drobiazgi - no i Far Cry

przekopac sie przez te wszystkie posty ciezko - takze nie wiem czy bylo to pytanie - bardzo mi zalezy !!

i drugie pytanko czy warto instalowac nowy bios ( z lutego bodajze) 8rda4212.bin ? 

pozdrawiam - odpiszcie prosze

Zupgraduj stery dzwiekowe do 4.31 - jest to odzielna paczka do sciagniecia na www.nvidia.com - w najnowszych nForce'ach (3.13) jest jeszcze stary driver, na ktorym gry Ubisoftu robia takie jaja (u mnie tak sie dzialo ze Splinter Cellem i Raven Shieldem).

Druga metoda na pozbycie sie problemu jest wylaczenie EAXa w opcjach gry.

PS Na SB radiator zaklada sie wtedy, gdy sie kreci ekstremalnie FSB - przy 200 jeszcze radiator tam jest niepotrzebny - sprawdzone organoleptycznie na tej wlasnie plycie (Epox 8RDA+).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie podlacze do Topicu.. ale moj problem jest innej natury.. Zalaczam far cry i nie widac wogle obrazu.. widac radar... i jakies leciutkie kontury ale wszystko jest na blekitno.. Myslalem ze to blad sterów ale zmienialem juz na 40.72, 44.03, 55.72 i nic.. dalej ten sam efekt.. Wszystko blekitne tak ze sie nie da grac bo prwie nic nie widac.. karta FX5200 ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie!

zmieniłem bios i na razie jest ok

Ale mam drugie pytanko co do krecenia

co moge jeszcze zrobic z moim athlonem 1.7xp (z tej dobrej serii) ?

na razie ustawilem tylko fsb na 166(x11) i nic wiecej - wszystko smiga stabilnie na 1833. widze po opisach innych, ze wyciagaja sporo wiecej - co najlepiej zmienic i jakie napiecie na procesorze ustawic? - chlodzenie mam w miare ok ale nie jakies rewelacyjne, zastanawiam sie nad kupnem radiatorow na mostek PN i PD ale nie wiem gdzie i jakie - napiszcie prosze w jakim sklepie to kupic?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...