Skocz do zawartości
Mx^^

Dysk Samsung 30gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Problem polega na tym ze kopnąłem w komputer a co za tym idzie uszkodził sie dysk.Teraz przy sciaganiu jakiegos pliku na partycje C lub D wyskakuje mi blad danych CRC.Przez to nie moge zainstalować żadnej nowej gierki,itp...Słyszałem że jest jakiś program,który naprawia dysk (tzn błędne sektory dysku przerzuca i są one nie używane).Bardzo prosze o pomoc.Z góry dziękuje.Aha dodam że jednej z trzech partycji które obecnie mam,nie da sie nawet sformatować

ps.skorzystałem z opcji szukaj,tyle że ja jestem kompletny laik a tu tego jest tak WIELE że mimo wszystko postanowiłem to napisać.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEy :)

Jeżeli chodzi o ten program to zdaje mi się że chodzi Ci o Norton Disk Doctor. Jeżeli chodzi o BAD Sectory to On ich nie przerzuca ale MARKuje znaczy powoduje iż te sektory są nie używane. Odnośnie braku możliwości sformatowania danej partycji to Ci nie powiem niestety :-/

Pozatym to jest jakieś uszkodzenie mechaniczne. Samsungi mają 3 lata gwarancji wiec nie wiem czy by Ci uwzględnili wymianę na nowy.

Sam bym spróbował takim programikiem DOS'owym o nazwie WDCLEAR (ogolnie przeznaczony jest na Dyski Western Digital ale na innych też działa ) program jednak usuwa WSZELKIE DANE z dysku usuwa partycje i wszystko od nowa 3ba robić. Stawiac partcje formatować je itd.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągam ten program hdd generator :) A jeżeli chodzi o to że musze formatowac czy coś,to i tak nie ma problemu bo mam pusty dysk.

Mógłby ktoś to jaśniej opisać,jak to najłatwiej zrobić,żebym do czasu zakupu nowego dysku mógł normalnie z tego skorzystać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was w ten swiateczny dzien.To juz nie chodzi o program.Poprostu nie mam stacji dyskietek,prosze o jakis inny program ktory chodz na kilkanascie dni odratuje moj dysk.Gdyby chociaz kumple mieli to nie problem ale tez nie maja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu się upierasz na stację dyskietek :)

Przecież program można zapisać w dowolnym katalogu na dysku i odpalić go pod dos'em ( Mówię o Norton Disk Doctor ) Chyba że masz windexp i NTFS no to niewiesoło...

Widzę że dyskietki dla niektórych są przeżytkiem a tu się okazuje iż nie ma to jak stary dobry FLOP :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu się upierasz na stację dyskietek :)  

Przecież program można zapisać w dowolnym katalogu na dysku i odpalić go pod dos'em ( Mówię o Norton Disk Doctor ) Chyba że masz windexp i NTFS no to niewiesoło...

Widzę że  dyskietki dla niektórych są przeżytkiem a tu się okazuje iż nie ma to jak stary dobry FLOP :P

Właśnie w tym problem,że mam NTFS i winde xp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? a nie lepiej isc do ktorego kumpla co ma FDD z dyskiem i u niego zrobic fdiskiem wszystkie partycje na nowo? ja juz pare dyskow ludzia robilem czasami nawet fdisk nie dawal rady i sie wieszal ale wystarczyl istalator ktorejs z prostszych dystrybucji linuxa gdzie sa latwe (graficzne) menadzery dyskowe i nic sie nie opieralo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi