Skocz do zawartości
reed

@ FSB an Epox8KHA+

Rekomendowane odpowiedzi

jak to jak dziwgnac??? wchodzisz do Ferequency Voltage Control i tam sobie ustawiasz FSB w twoim przypadku predkosc procka to bedzie 11,5*fsb ktore ustawisz . Jeszcze podnies sobie Vcore i bedzie chulal!. Ja polecam bios 2314 jakc hcesz to ci go posle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jak dziwgnac??? wchodzisz do Ferequency Voltage Control i tam sobie ustawiasz FSB w twoim przypadku predkosc procka to bedzie 11,5*fsb ktore ustawisz . Jeszcze podnies sobie Vcore i bedzie chulal!. Ja polecam bios 2314 jakc hcesz to ci go posle

Thx za info, ale to nie takie proste !

Ja tego jeszcze nie robilem !!!

Jezeli chcesz mi pomoc, to napisz bardziej lopatologicznie, krok po kroku, co i jak

O ile podniesc Vcore, zeby byl stabilny, a nie grzal sie za mocno ? (mam tylkoAC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.pierwsze to wchodzisz do BIOSu

2. wchodzisz do opcji CPu Ferequency Voltage Control

3. ustawiasz sobie FSB na tyle i ile chcesz

4 podnosisz Vcore do 1,850V to jest maxymalnie ale i tak to jest w specyfikacji AMD proc sie nie zjara a i V7 styknie

5.jak pamieci nie beda wytrzymywaly tego FSb ktore zapodasz to podosisz Vmem np. o 0,40V czyli na 2,90V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh........ spox :mrgreen:

podciagnalem tylko na 140 (1610)

nie dzwigalem napiecia, ani procka ani pamiatek, chodzi stabilnie i w Windzie , 3D Marku i grach 8)

W Sandrze punktacja ladnie mi skoczyla :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan czy moglbys mi wyslac ten bios 2314 do epoxa 8kha+ albo ewentualnie zapodac jakims linkiem z kad go sciagnac. Probowalem juz roznych biosow 2221 ,najnowszego 2304 ale wszystkie cos sa do [gluteus maximus], wieszaja mi system w mem bench w sandrze (138 i turbo na kingstonach, a max mi poszlo na 160 fast). Teraz uzywam orginalnego co byl na plycie 2108 i wszystko jest git ale chetnie bym sprobowal tego 2314.

jak bys mogl to na tkovy@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa ja mam 1700+ i Epoxa 8KHA+ i przy FSB143 chodzi 10 min a na 144 to sie winda nie chce uruchomic (bios ostatni firmowy) tera mam 139 i jakos biedaczysko chodzi co dalej  :?:  :?:  :?  :?

To dziwne 8O

Mi zwisal w 3DMarku2k1 ale jak podnioslem Vcore do max (1,85V) to spox

smiga

Stabil.Test , 3DMark i CPUMark przechodzi normalnie

Zadnych zwisow w trakcie gry

Podnies Vcore i VDIMM , ustabilizuje sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...