Skocz do zawartości
KaZi

Geforce 4MX 440 i wyjscie DVI

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mam taka sprawe ze zakupilem taka karte producenta PIXELVIEW no i chce sobie podlaczyc drugi monitor pod ta karte, dwa pytanka:

-czy przejsciowka DVI-VGA z radeonów pasuje

-jak juz by to dzialalo to mam sie bawic ustawieniami NVIEW?

aaa i jeszcze pytanko, najlepsze sterowniki do tej grafiki to detki ~~44?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejsciowka powinna dzialac. Nie ma znaczenia czy dostales od Ati czy nie. Wyjscie DVI jest takie same na wszystkich kartach(nozki) bo inaczej trzeba by jeszcze kupowac monitor pod karte graficzna a to bylby juz kompletny idiotyzm :P .

Co do nView z tego co pamietam wlasnie sluzy do obslugi 2 monitorowej wiec pewnie bedziesz musial sie tym pobawic. Nie powiem ci o jego funkcjach bo przygode z nVidia skonczylem na Rivie TNT2 :D. Teraz mam radoslawa. Mialem w tym tygodniu wymienic mojego 9100 na 9800PRO ale wstrzymuje sie bo moze przejde znowu do stajni nVidi a to dzieki NV40 i jego premierze. Karta na papierze wyglada wrecz rewelacyjnie i bije wszystkie jakie do tej pory wyszly :D. Wiec poczekam jeszcze z wymiana :D. Czekalem 3 miesiace to poczekam jeszcze miesiac :P by przekonac sie czy warto w nia inwestowac.

Sterowniki: Jak pisalem z nVidia juz dawno nie mialem do czynienia ale napewno najlepsze beda starsze stery bo one byly pisane pod ta grafe, nowe sa juz pisane pod GF FX'y i czasem moga zle wplynac na system.

Pozdo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niespodziewaj sie zbyt dobrej jakosci obrazu na drugim monitorze. Ja na wyjsciu TV (gdy mam podlaczony monitor) moge ustawic tylko rozdzielczosc 640x480 pikseli przy 8 bitowym kolorze. Gdy odłącze monitor to moge ustawic bez problemu rozdzialke 1024x768 i 32 bitowy kolor na telewizorze. Reasumujac RAMDAC (tzn dwa RAMDAKI) na karcie GeForce4MX440 wcale nie jest taki dobry, ale pozwala wlaczyc funkcje klonowania obrazu, a nawet rozciagniecia obrazu na drugi monitor/telewizor. Ale jak mowilem nie spodziewaj sie zbyt rewelacyjnegoi obrazu na drugim monitorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi