jakubwi Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 jestem posiadaczem płyty asus a7n8x deluxe i athlona 2500, ram kingston 400 Mhz (nie znam oznaczeń) pracujący w dualu 2x256 MB. mam problem ze zmianą częstotliwości fsb. w instrukcji i w forum można znaleźć informację, że fsb można zmieniać co 1MHz, niestsety u mnie tak nie jest. mogę zmieniać fsb na takie wartości 100, 133, 166, 200 MHz i nic pośredniego. zmiana biosu nic nie dała. co powinieniem zrobić. pomocy, dodam tylko że chciałem przetaktować procka ale na 200 już nie wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 w biosie jest opcja user manual (albo cos w tym rodzaju) i tam jest mozliwosc zmiany FSB co 1 Mhz!!! a jak przy 200 MHz nie wstaje to podnies vcore procka o jakies 0,025-0,05 moze wiecej i zostaw timingi pamieci na defaul. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 dzięki za pomoc, udało się. nie wiedziałem że aby móc zmieniać co 1MHz trzeba mieć jeszcze coś ustawione. teraz jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...