enkel Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Kupiłem se ostatnio wentylator do zasilacza Arctic cooling fan Pro TC i na procka Arctic Colling Copper Silent TC. Został mi jeszcze stary wentylatorek od karty graficznej - tej co w temacie. Nie stać mnie na razie na kupno cichego wentylatora do karty graficznej. I zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, że zamontuje do wiatraczka na karcie graficznej wyłącznik i po prostu, gdy będę szedł spać będę wyłączał ten wentylatorek. Ale w związku z tym mam pytanie: czy karta graficzna mi się nie spali bez chłodzenia? Właściwie przy wyłączonym monitorze i w trybie 2D chyba tak mocno nie pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 no ja bym nie ryzykowal, ale jezeli chcesz sprawdzic to otworz bude przed snem zeby byla lepsza cyrkulacja i sprawdz czy sie za mocno rdzen nie grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 zmontuj pol centymetra nad radiatorem 80m wiatrak @ 5v-7v i powinno wystarczyc,, nie tylko do spania ale i do grania,,, za kilka zlotych kupisz wiatrak na lozyskach slizgowych,, bedzie cicho i skutecznie :-) a jak zamontowac? - nie powinno byc problemu,, na karcie masz zapewne otwory montazuwe, w radiator mozesz sie delikatnie wwiercic jakas srobka,,, wyjmij karte wez w reke wiatrak i zaraz sobie wymyslisz sposob :-D oczywiscie po takie operacji karte trzeba by wytestowac,,, Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...