Skocz do zawartości
wrog

Reset

Rekomendowane odpowiedzi

No to problem wygląda następująco:

Komputera w normalnym trybie uruchomić nie mogę, piszę teraz z awaryjnego, a dokładnie wygląda to tak:

włączam komp, windows włącza się, dochodzi do scandisk'a i czy anuluje sprawdzanie, czy się zrobi, nie ma to znaczenia i tak się robi restart i tak na okrągło, awaryjny ładuje się normalnie, konfiguracja kompa:

- Win XP Home

- Celeron 1.3

- 384 SDRAM

- GF2 MX400 64 MB

- Płyta głowna ECS

- Dysk Seagete Barakuda 40gb

Dodam jeszcze, że jakiś czas temu przez przepięcia w prądzie poszedł IDE2 na płycie głownej i założyłem RAID'a, czy może to być wina płyty głownej że windows normalnie nie startuje?

Może da się coś zmienić aby nie było wogóle skanowania dysku, nie wiem plz help, bo na awaryjnym z gg i netem można się wykończyć.

Za wszystkie sensowne odpowiedzi dziękuje.

A no i dodam że nie wiem co dokładnie było przed tą awarią bo wtedy matka siedziała na kompie, ale chyba wirus odpada, zresztą zrobie zaraz skanowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro poszedl ci IDE2 to moze pociagnal go zasilacz i to on teraz powoduje restarty ...

patrzac na twoj konfig to wymagajacy voltow nie jest ale jak jakis codegen jest walniety to moze miec problem nawet z takim konfigiem.

sciagnij progs np. speefan ( oc-progz.prv.pl ) i spisz napiecia jakie daje zasilacz ( wartosci 3.3V, 5V i 12V ) - moze tu lezy przyczyna ...

PS: napiszno jakis sensowny temat do tego watku ... przyciskDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi