Skocz do zawartości
Elpawlakos

starsza plyta ,nowy proc-czy zadziala??

Rekomendowane odpowiedzi

mam plytke asusa a7m266. max mnoznik 13,fsb 133

czyli moja plytka moze obsluzyc max 2100+, dzisiaj kupilem sobie 2000+ i podkrecilem go na 1.8 GHz czyli 2200+ stad wziely mi sie pytania:

1.gdybym kupil procek z zablokowanym mnoznikiem np.13,5 to czy plyta by odpalila z takim prockiem?? czy mnoznik bylby ustawiony na 13.a reszta oki (133)??

2.jakbym kupil bartona 2500+(mnoznik 11) to co by sie dzialo,proc wogule by ruszyl?? jezeli tak to jako co?? 11X133+512L2??

oczywiscie na mojej plytce nie mozna zmieniac mnoznika :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnoznik by ruszyl taki jak masz zakodowany w procku - jakbys mial odblokowanego procka to mnoznik moglbys ustawic tzw drutmodem (vide FAQ)

barton 2500 ruszy Ci na 11x133 (o ile Bios supportuje to jądro - chipset AMD tak) ale o ile pamietam to tam masz mozliwosc zmienic fsb do 150MHz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnoznik by ruszyl taki jak masz zakodowany w procku - jakbys mial odblokowanego procka to mnoznik moglbys ustawic tzw drutmodem (vide FAQ)

barton 2500 ruszy Ci na 11x133 (o ile Bios supportuje to jądro - chipset AMD tak) ale o ile pamietam to tam masz mozliwosc zmienic fsb do 150MHz ?

dzieki.

tak chipset amd 761.

do 150 dojdzie ale potem pci/agp wysiada ,u mnie stabilnie jest na 146 i 148(w tym przypadku nie moge zbytnio krecic karty)ale na 146 jest wszystko oki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi