Skocz do zawartości
marcinzg

Jakie napiecie dla T-breda 2000+?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam wyzej wymienionego procka, jest to wersja B0. Domyslne napiecie dla tego proca to 1,62, na tym ustawieniu moge max. podkrecic magistrale do 160 MHz, potem zaczynaja sie zwiechy.

Wydaje mi sie, ze nie jest to max mozliwosci tego proca, wiec sprubowalem podniesc napiecie z Windy(Fuzzy Logic), o minimalna wartosc czyli o 0,025. Od razu nastepuje reset, wiec w czym moze tkwic problem?

Ten procek nie wytrzymuje wyzszych napiec? (w co watpie bo juz czytam to forum od dluzszego czasu i ludzie ustawiaja o wiele wyzsze napiecia)

Procek ma temp ok 48 i ok. 53 w stresie.

Mozliwe, ze problem tkwi w zasilce, bo jest to jakis noname 300W, ale przeciez nie mam jakiegos wymagajacego kompa, zeby zasilka nie wyrabiala.

A wiec co moze byc nie tak??

I jeszcze jedno pytanie, jak sprawdzic czy ustawil sie inny dzielnik PCI przy FSB 166?, bo z tego co wiem to powinien sie ustawic na 1/5, zrobi to sie automatycznie czy trzeba gdzies jeszcze grzebac?

Dzieki za kazda pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam procesor i chodzi u mnie na 166 przy napieciu zwiekszonym o 0,05v (1,65) przy nizszym jest niestabilny i to razcej nie od tego masz te resety. To wyglada raczej na problem z zasilaczem sprobuj prztestowac na jakiejs poczciwej zasilce, sprawdz jak ten twoj trzyma napiecia. Dzielnik ustawia sie automatycznie a mozesz to sprawdzic w jakims programie typu sisoftsandra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi