marcinzg Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 W biosie mam ustawionie wszytskie ustawienia ramu na "auto", ale dzisiaj zauwazylem dziwna rzecz mianowicie ram pracuje z wieksza czestotliwoscia niz fsb. :? Dla mnie jest to dziwna rzecz, moze ktos z forumowiczow wie o co chodzi? Moze to jest normalne, ale nie wydaje mi sie... Dodam tylko, ze pamiec jest firmy Seitec i jak dotad nie mialem z nia zadnych problemow. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Jest ustawiony dzielnik 4:5 dla FSB:DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinzg Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 To znaczy, ze wszystko ok, czy jak? A pozatym ja nic nie zmienialem, mozliwe jest aby samo sie przestawilo? Wiec pamiec pracuje synchronicznie czy asynchro...? Sorry, za duza losc pytan, ale kompletni nie wiem o co chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Skoro jest w biosie AUTO to może sam ustawił to w ten sposób (jak np.z timingami robi). Jeśli możesz zmienić dzielnik na 1:1 to przełącz i będzie synchro. Bo to co pokazuje AIDA jest asynchro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinzg Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Przekopalem caly bios i instrukcje. Nie ma zadnej opcji odpowiedzialnej za ustawienie pamieci!! (przynajmiej ja nie potrafilem znalezc albo do konca nie wiedzialem czego szukac ;)). Czy ktos ze "szczesliwych" posiadaczy plyty MSI KT4V jest mi w stanie pomoc gdzie mozna to przestawic?? Specjalnie przestawilem fsb na domyslne 133 ale dalej dzielnik fsb/ram jest 4/5 :( . Bede ogromnie wdzieczny za kazda rade! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...