ochman Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Sprzęt: EPOX 8RDA+, GEIL 512MB CL 2.5 Wcześniej miałem 2x Twinmos 256 w dualu i pamięć chodziła elegancko niestety nie chciała ruszył na 200Mhz. Sprzedalem Twinmosy i kupiłem Geila z myślą o tym, że za miesiąc dokupię drugiego, żeby też działały w dualu. Geil chodzi super na 200Mhz (więcej na razie nie probowałem) ALE: 200MHz AIDA odczyt: 1237 8O - słabiej niz k7s5a z 1800+ i PC2100!!!! :oops: Sandra: INT 1349, FLOAT 1262 8O -czyli tez NĘDZA 166MHz AIDA odczyt: 1344 Sandra: INT 1444, FLOAT 1366 Po prostu żenująco słabo. :? 1) Sprawdzałem różne timingi, 2) przeczytałem FAQ o pamięciach na Tweaku 3) puszczalem nawet na domyslnym dla procka (1700+) 133Mhz. 4)Pamieć oczywiscie cały czas synchronicznie z prockiem. 5)Zmieniałem banki - przeczytałem ze pojedyncza kosc nie powinna być w banku 1. Testowałem na kazdym banku i to samo. 6) Szukałem w sieci ale nic konkretnego nie znalazłem 7) Pamięć w MEMtest nie pokazuje żadnych błędów. Co może być przyczyną :?: :?: Po prostu nie mam juz pomysłu, co może być nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o format :lol: jeśli próbowałeś wszystkiego oprócz tego, to zrób to jak nie pomoże to sprawdź pamięci u kogoś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochman Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zainstalowałem win98 na drugiej partycji i od razu lepiej :D : AIDA odczyt: 2338 Sandra: INT 2315, FLOAT 2171 8) Szczyt możliwosci to to jeszce nie jest ale teraz przynajmniej wiem, że z pamięcią jest OK. Czyli jednak nieśmiertelny FORMAT nadal najlepszym lekarstwem na Windows :? Na to bym sam nigdy nie wpadł :roll: Dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...