MeHow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Funkcja jest nastepujaca: f(x)=(x+1)(x^2 + 1)(x^4 + 1)(x^6 + 1)(x^8 + 1) ??? Jak zlecic, aby excel namalowal mi ta funkcje? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 mam nadzieje ze to nie zadanie domowe ... bo znasz regulamin co ? ;) wklejasz ta formulke do komorki podajesz wartosci x i wyliczasz w kolumnie - wynik podswietlasz PPM i wykres lub tez od razu wciskasz ikonke "wykres" i podajesz zakres kolumny ktory z ktorej ma powstac wykrec ... nie widze w tym nic skomplikowanego - trudniej opisac niz wykonac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 :> to nie zadanie domowe :> :> :> to raczej obsluga excela :wink: zaraz sprawdze, czy umiem lol pozdr :> fajny avatar :> chyba tez zmienie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Gie-en-zet :> to zrob mi to w excelu i wyslij na mehow6@o2.pl , bo ja jakos nie czaje. Chce, zeby mi excel utworzyl normalny wykres funkcji tak jakbym robil sobie jej badanie. :/ chyba jakis ulomny jestem :> nie chce natomiast funkcji w stylu: podaje x, licze y i tak kilkanastu argumentom przyporzadkowuje wartosc. Chce, zeby excel zrobil to za mnie. Zeby namalowal mi wykres tej funkcji w przedziale np. od -30 do 30. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 yyyy jak bez podawania x to nie wiem o co ci chodzi :P wycofuje sie i niech ktos inny przejmie paleczke :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 no kurcze :> Gie-en-zet :> wziales paleczke to trzymaj w ustach :lol: :> namaluj ten wykres i wyslij ne mehow6@o2.pl :> a noz bedzie dobrze. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 MeHow check da mail :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 yyy ? w jakim excelu to zrobiles, bo ja nie widze zadnego wykresu tylko argumenty i przyporzadkowane im wartosci :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Wykres masz w drugim arkuszu :) tam na dole masz napisane wykres2 klikasz i masz :) To nie sa przypadkowe wartosci :) W kolumnie A masz wpisane jakies wartosci x W kolumnie B masz wyliczone f(x) Robione w: Excel 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 zamiast x podstawiasz adres komoorki z wartoscią i rysujesz wykres punktowy - tyle :] Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 MeHow skumales o co chodzi w tym arkusiku co ci podeslalem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...