Skocz do zawartości
kornik23

ASRock k7S8X i duron 1.6 Problem :-(

Rekomendowane odpowiedzi

sorki ze nie pomoge ale sie podepne :)

ja mam podobny (no moze nie az tak :P) problem, przy uruchamianiu systemu (win xp pro) na jakies 30 s wszystko przestaje pracowac (lata sobie tylko ten pasek z trzech kwadratow) i po tych 30 s jakby sie wszystko budzi (dysk zaczyna pracowac) i sie system dopiero do konca laduje. moze cos w ustawieniach mam skopane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było o tym gdzies ,rzecz polegala na tym że w trakcie bootowania winda szuka sieci czy czegos w tym rodzaju i to trwało czasem do pól minuty

moze to o to chodzi ?

moge ci wyslac mam Network-SerchFix to taki wyłącznik tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długie ładowanie to również wina zapychającego się wiecznie katalogu Prefetch, dzięki któremu Windows myśli że będzie lepiej pracował. Trzeba też pogrzebać w ustawieniach i dopasować do konfigu. Mi ten pasek dochodzi raz do połowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzegladalem troche forum (troche mi zeszlo :)) cosik znalazlem i naprawilem.

na ide2 mialem podpiety sam cdrw jak go odlaczylem to system sie szybko zaladowal, no to zrobilem trik: na ide1 zostawilem dyska z systemem a na ide2 dalem cdrw + drugi dysk i teraz smiga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak mam tez linuxa i na nim dysk pracuje podobnie a dodam ze jest to caviar 40 g ata 133 wiec raczej jest to wina biosa a raczej ustawien wiec zrobilme reset biosa i nadal pracuje tak samo ustawienie pamiec procek jest ok ,mam jeszcze cdrw i dvd ????? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzegladalem troche forum (troche mi zeszlo :)) cosik znalazlem i naprawilem.

na ide2 mialem podpiety sam cdrw jak go odlaczylem to system sie szybko zaladowal, no to zrobilem trik: na ide1 zostawilem dyska z systemem a na ide2 dalem cdrw + drugi dysk i teraz smiga :D

U kumpla na D1600+k7s8x+fx5200 bylo tak samo, poprzestawiał zworki na dyskach i dyski i zrobiło się oki. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...