kornik23 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Hej mam nastepujacy problem mam ASRock k7s8x i durona 1.6 i 256 (333) po ustawieniu fsb na 333 PC chodzi dosyc dziwnie tak ze po wlonczeniu xp twardy czyta non stop ,pc chodzi strasznie wolno co to moze byc ????? Dzieki za ODP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Wszystko w biosie i zworki na płycie też masz dobrze poustawiane?jak masz ustawiony CPU/RAM?sprawdz wszystko,CL pamiatek i Vcore over voltage masz wlączone? poszperaj,coś sie tam gryzie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 no i czy dograłeś wszystko do płyty ? jeżeli tak to sprawdz w System-menadżer urz-tryby DMA na podstawowym kanale IDE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 sorki ze nie pomoge ale sie podepne :) ja mam podobny (no moze nie az tak :P) problem, przy uruchamianiu systemu (win xp pro) na jakies 30 s wszystko przestaje pracowac (lata sobie tylko ten pasek z trzech kwadratow) i po tych 30 s jakby sie wszystko budzi (dysk zaczyna pracowac) i sie system dopiero do konca laduje. moze cos w ustawieniach mam skopane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 było o tym gdzies ,rzecz polegala na tym że w trakcie bootowania winda szuka sieci czy czegos w tym rodzaju i to trwało czasem do pól minuty moze to o to chodzi ? moge ci wyslac mam Network-SerchFix to taki wyłącznik tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Długie ładowanie to również wina zapychającego się wiecznie katalogu Prefetch, dzięki któremu Windows myśli że będzie lepiej pracował. Trzeba też pogrzebać w ustawieniach i dopasować do konfigu. Mi ten pasek dochodzi raz do połowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 mialem o tym wspomnieć ale nie wszystko na raz :lol: mam tez moge poslać -Windows XP Prepetch Clean and Control Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 poprzegladalem troche forum (troche mi zeszlo :)) cosik znalazlem i naprawilem. na ide2 mialem podpiety sam cdrw jak go odlaczylem to system sie szybko zaladowal, no to zrobilem trik: na ide1 zostawilem dyska z systemem a na ide2 dalem cdrw + drugi dysk i teraz smiga :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik23 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Wiec tak mam tez linuxa i na nim dysk pracuje podobnie a dodam ze jest to caviar 40 g ata 133 wiec raczej jest to wina biosa a raczej ustawien wiec zrobilme reset biosa i nadal pracuje tak samo ustawienie pamiec procek jest ok ,mam jeszcze cdrw i dvd ????? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 poprzegladalem troche forum (troche mi zeszlo :)) cosik znalazlem i naprawilem. na ide2 mialem podpiety sam cdrw jak go odlaczylem to system sie szybko zaladowal, no to zrobilem trik: na ide1 zostawilem dyska z systemem a na ide2 dalem cdrw + drugi dysk i teraz smiga :D U kumpla na D1600+k7s8x+fx5200 bylo tak samo, poprzestawiał zworki na dyskach i dyski i zrobiło się oki. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...