MeHow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Ile pasty nałożonej jest mniejwięcej ok? Tzn... o grubość mi chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Kładzie się kropelkę na środek rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Kładzien kropelkę na środek rdzenia. I czym to rozsmarowywujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 I czym to rozsmarowywujesz? Samo się rozsmarowuje :-) Jeżeli chcesz mieć czyste sumienie i przed założeniem równomiernie rozsmarować to polecam palec. Masz ich ok. 20 więc zawsze możesz któryś wybrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Dajac kropelke na srodek rdzenia i nie rozsmarowujac,przy nakladaniu radiatora moze sie pasta rozlac na rezystorki na AMD lub poza procka i kicha. dlatego lepsze jest to 2. rozwiaznie tzn. rozsmarowac delikatnie paluszkiem tylko tak zeby rowno bylo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Dajac kropelke na srodek rdzenia i nie rozsmarowujac,przy nakladaniu radiatora moze sie pasta rozlac na rezystorki na AMD lub poza procka i kicha. dlatego lepsze jest to 2. rozwiaznie tzn. rozsmarowac delikatnie paluszkiem tylko tak zeby rowno bylo :wink: Nigdy jeszcze tak mi się nie zrobiło, a wiele razy kompy składałem. Argument, że mam P4 i tam jest hełm odpada bo składałem głównie zestawy z procesorami Athlon/Duron. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Pasty silikonowej daje sie baaardzo mało ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 moja odpowiedz dotyczyla oczywiscie AMD. :wink: z pentiumam 4 jest o tyle latwej ze sa przykryte tym metalem o dosyc duzej powierzchni a wtedy kropelka badz dwie na sam srodeczek i wsio! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Troszke pasty na san środeczek, można też ją równomiernie rozprowadzić, ale niedy nie przesadzaj z ilością pasty bo tylko sobie proca pobrudzisz :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dibbler Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 oczywiscie zgadzam sie z kolegami, pasty jak najmniej, jakby ktos nie wiedzial czemu to podpowiadam: pasta ma wypelniac wolne przestrzenie miedzy radiatorem a rdzeniem, a ze sa one bardzo male to wlasnie daltego trzeba pasty tylko odrobinke. Jesli ktos ma watpliwosci co do gladkosci swojego radiatora to mozna przeszlifowac papierem sciernym (np. 500, potem 1000 na koncu 1500). Slyszalem o takich co rdzen tez szlifuja, ale tu juz radzilbym uwazac ;) P.S paste mozna rozprowadzic radiatorem, zanim sie go zamocuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 moja odpowiedz dotyczyla oczywiscie AMD. :wink: z pentiumam 4 jest o tyle latwej ze sa przykryte tym metalem o dosyc duzej powierzchni a wtedy kropelka badz dwie na sam srodeczek i wsio! Jedna starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] moja odpowiedz dotyczyla oczywiscie AMD. :wink: z pentiumam 4 jest o tyle latwej ze sa przykryte tym metalem o dosyc duzej powierzchni a wtedy kropelka badz dwie na sam srodeczek i wsio! Jedna starczy. aaa... a jakbym chciał posmarować na karcie graficznej, to ile byście mi radzili tej pasty, bo nie wiem czy nie przegiąłem... :( :( :( Tak gdzieś z 3 takie małe kropeleczki? Czy może więcej, bo rdzeń od GPU jest dosyć duży ;) ;) ;) Aha... a co sądzicie o paście TITANA z dodatkiem srebra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 a gdzieś (nawet chyba n tym forum słyszałem teorie że pasta ma uzupełniać nierówności radiatora (o tym już ktoś tera pisał) dlatego należy jej nakładać strasznie mał najlepiej żyletką. Ja tak zrobiłem - 4 stopnie w dół - radiator porysowany jak płytka cd która jeżdziła po asfalcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Ja polecam urzyc do rozlozenia rownomiernie pasty, zyletki. To ma byc pol milimetrowej grubosci warstwa i najlepiej gdyby wszedzie miala taka sama grubosc bo krzywo zalozysz radiator. Raz przejezdzasz i masz rowniutko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...