Skocz do zawartości
Hansio

WC wskaźnik (miernik) przepływu - jaki, skąd i za ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - przydałby się, już raz zapomniałem pompki włączyć (teraz mam 24h/dobę) - i po 2 min. jak mi woda w rurkach zawrzała...

Proc i reszta cała, ale wolałby w przyszłości tego uniknąć.

Jaki miernik przepływu i skąd, bo na taki Innovatek'a za ok. $25, albo elektroniczny za ok. $60 to dzięki.

Może wodomierz??? Próbował ktoś?

Swoją drogą to ten mój Duron musiał ponad 100C wytrzymać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Myślę, że najprędzej w sklepie hydraulicznym...

Nie ma - tylko wodomierze

Myslalem ze moze specjalisci od WC juz cos lepszego od wodomierza i tanszego od flow-o-matica wymyslili...

Nie wiem w czym widzisz problem ? 8O 8O

Zastosuj tak jak ja, przekaznik z cewka 12V wlaczajacy pompke.

Proste jak drut a praktyczne !

Zalaczasz kompa, zalacza sie WC w tej samej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem w czym widzisz problem ? 8O  8O  

Zastosuj tak jak ja, przekaznik z cewka 12V wlaczajacy pompke.

Proste jak drut a praktyczne !

Zalaczasz kompa, zalacza sie WC w tej samej chwili.

Ok, tylko wlasnie ja potrzebuje cos nie tylko anty-zapominalskiego, ale rowniez (przede wszystkim) WSKAZNIKA PRZEPLYWU, zebym wiedzial czy np. pompka sie nie zjarala i inne takie...

Nie chce tego rozpoznawac na wech (ach, ten zapach przypalonej pasty silikonowej) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze to jest calkiem niezly pomysl ---> http://www.overclockers.com/tips642 sam mysle nad zrbieniem tego , mo tez mialem ten sam problem ze pewnego razu pompka sie poprostu spalila i sie woda zagotowala

No, o cos takiego mi chodzilo - troche skomplikowane, ale pewnie sie uda.

A jaki fajny czajnik na 2 stronie :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie probowalem tego ale mysle ze wystarczy zrobic trojnik i do 3 wyjscia podpiac czujnik cisnieniowy- pompka pracuje jest jakies tam cisnienie, przestaje pracowac cisnienie spada, czyjnik oczywiscie z wlacznikiem ktory podpinasz pod pompke. musialbys oczywiscie wczesniej zmierzyc cisnienie i odpowiednio dobrac czujnik. osobiscie widzialem taki czujnik rozbierajac elektryczny podgrzewacz do wody, tyle ze tam ciut inne cisnienia sa. mysle ze to jednak tylko kwestia dobrania odpowiedniego czujnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...