HAIZ Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Kilka pytan: 1) Czy duza jest roznica w wydajnosci pomiedzy np. Duronem 1600 a tak samo taktowanym Athlonem XP(wiem ze Athlony maja wieksza pamiec Cache itp. ale chodzi mi wylacznie ow wydajnosc) 2) Lepiej kupic Durona 1.6 Ghz czy 1.8Ghz.(moja plyta ma zablokowana mozliwosc podkrecania mnoznikiem :? ) 3) A moze dozbierac kaski i kupic Bartona? Najbardziej zastanawia mnie Duron 1,6Ghz. widze jakis temacik przyklejony, i zaraz biore sie do czytania. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 1. Athlon lepszy kiedy w kompie śmiga dużo procesów i do pewnych zadań 2. Lepiej Durona 1600, niższy mnożnik więc większa szansa większej fsb 3. Oczywiście dozbierać i kupić Bartka 2500+ w oem'ie i dobry cooler. Mam Bartona 2500+@3150 i co on ciągnie to mózg siada, przełączanie się między programami jest bardzo szybkie (512MB ram, Ti4200 i ata133) też robi swoje Pozdrawiam PS Oceny moje są czysto subiektywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Hmm, chyba poczekam na Bartona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Hmm, chyba poczekam na Bartona :) I najlepiej dozbieraj do MP bo roznica w cenie niewielka a w o/c juz widoczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...