Skocz do zawartości
nogal

czy AC Fan PRO TC schłodzi HUNTKEY'a ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zamontowałem ten wiatraczek w Huntkey 350W .

dotykałem ręką obudowy zasilacza i trochę się grzała miejscami. lekko ciełpłe powietrze wyrzucał zasilacz. wcześniej na to nie zwracałem uwagi , więc postanowiłem zmienić na stary wiatrak i zobaczyć jak jest. Dokładnie to samo , tylko oczywiście znacznie głośniej, no i zauwazalnie wiecej powietrza wyrzuca.

Tylko pozostaje pytanie , czy Arctic poradzi sobie z tym zasilaczem(czyt. czy się nie spali) ? chyba nie bez powodu Huntkey dał taki mocny ... czy ma ktoś już jakies doświadczenia z instalowanie tych wentyli do zasilaczy ??

dzieki za wszelkie uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno być problemów. Po pierwsze każdy zasilacz musi działać nawet w nie wentylowanej obudowie, gdzie temp. powietrza może osiągnąć nawet 50*C, np. podczas letnich upałów (większość producentów za górną granicę podaje właśnie 50*). Przy niższych temp. wystarczy mniejszy przepływ powietrza. Po drugie, jak temp. mocno podrośnie to też zwiększą się obroty i będzie lepsze chłodzenie. U mojego kumpla zasilacz chodzi z wcześniejszą wersją tego wentylatora od wakacji i wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, zamontowałem ten wiatraczek w Huntkey 350W .

dotykałem ręką obudowy zasilacza i trochę się grzała miejscami. lekko ciełpłe powietrze wyrzucał zasilacz. wcześniej na to nie zwracałem uwagi , więc postanowiłem zmienić na stary wiatrak i zobaczyć jak jest. Dokładnie to samo , tylko oczywiście znacznie głośniej, no i zauwazalnie wiecej powietrza wyrzuca. 

Tylko pozostaje pytanie , czy Arctic poradzi sobie z tym zasilaczem(czyt. czy się nie spali) ? chyba nie bez powodu Huntkey dał taki mocny ... czy ma ktoś już jakies doświadczenia z instalowanie tych wentyli do zasilaczy ?? 

dzieki za wszelkie uwagi

zamontuj w środku jeszcze jeden wpychający (na zewnątrz zasilacza, w środku obudowy) Arctic Cooling i będzie git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tkwadrat: dzieki za info, wezmę to pod uwage

wojwar: myślałem o takim rozwiązaniu ale niestety nie mam raczej małą obudowę i już tam nie mam miejsca :(

przedchwilą przerobiłem wtyczkę do ZALMANA PS80252H, zobaczę jak się sprawuje w zasilaczu :) oczywiście w silentmode - 20dB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi