XAD Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 jak jest zimny to co chwile gubi niebieski kolor, nawet wstrzasy czasami nie pomagaja, gdy sie rozgrzeje to reaguje na wstrzasy (przy pozadnym uderzeniu zalapuje wszystkie barwy) a po dluzszej pracy w ogle nie gubi barwy, (nawet wstrzas nie pomaga mu jej zgubic) Rozkrecilem go (gdy byly wszystkie barwy) opukalem wszystkie czesci i nic - twardo nie chcial zgubic koloru. prosze o pomoc Co to moze byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Ja osobiście stawiam na zimny lut , skoro pomagają wstrząsy. Proponuję rozkręcić sprzęt i jeszcze raz delikatnie opukać (na zimnym sprzęcie) podejrzane elementy oraz ewentualnie przejrzeć PCB z lupą- może coś znajdziesz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XAD Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 jakby bylo pcb to wcale po rozgzaniu by nie bylo lepiej, jezeli temeratura pomaga to bardziej cos z lampa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 To dlaczego pomaga pukanie jak jest zimny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XAD Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 jak jest zimny to co chwile gubi niebieski kolor, nawet wstrzasy czasami nie pomagaja, gdy sie rozgrzeje to reaguje na wstrzasy to jest chyba cos postepujacego poniewaz z dnia na dzien jak go wlaczam (po godzinach nie uzywania) to wstrzasy nic nie daja, kolor wejdzie moze na 0.5s moze mniej jakies kreski mrugna i dalej kupa, ale jak pochodzi 3h i mu sie przywali i zastartuje to juz jest git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Eee ja bym sie nie przejmował, masz przecież jeszcze zielony i czerwony kolor :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Nie jestem specem od monitorów ani TV- ale może to typowe uszkodzenie dla jakiegoś elementu (oby nie lampa)- więcej nic ci nei poradzę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 mówisz że jak jest zimny to wstrząsy czasami, jak sie rozgrzeje to już byle wstrząs i działa - ja bym stawił na lutowanie - a te efekty wstrząsowe mogą być powodowane przez tzw. rozszerzalność cieplna - jak jest cieplejsze to lut może zwiększyć minimalnie swoją objętość i łatwiej jest wtedy przywrócić badziew do działania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XAD Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 mówisz że jak jest zimny to wstrząsy czasami, jak sie rozgrzeje to już byle wstrząs i działa - ja bym stawił na lutowanie - a te efekty wstrząsowe mogą być powodowane przez tzw. rozszerzalność cieplna - jak jest cieplejsze to lut może zwiększyć minimalnie swoją objętość i łatwiej jest wtedy przywrócić badziew do działania. ok ale gdzie, co lutowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XAD Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Nie jestem specem od monitorów ani TV- ale może to typowe uszkodzenie dla jakiegoś elementu (oby nie lampa)- więcej nic ci nei poradzę! Oki, spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 cała teoria polega a tym że nikt nie wie gdzie to trza lutować, musiałbyś rozebrać monitor i szoooookać a to troche potrwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...