Skocz do zawartości
Gość Wintereq

WinFast A350XT z pamięciami 2.8ns Hynix - modować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam właśnie tą kartę co w nagłówku, jest to GeForce FX 5900XT z pamięciami 2.8ns Hynixa.

Karta nie posiada radiatorków, więc chyba modowanie przez BIOS na 5950Ultra się nie powiedzie? Z tego co czytałem to BIOS podnosi napięcie pamięci przez co dają się lepiej podkręcać niż przed zmodowaniem.

Podobno te 2.8ns Hynix to tak naprawdę 2.2ns, przynajmniej tak twierdzą testerzy w kilku artykułach.

Czy ryzykować zmodowanie karty bez radiatorków na 5950Ultra? zawsze mogę zrobić downclock karty :-)

btw: jakie polecacie radiatorki na tę kartę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sobie postawilem pasjansa i wyszlo mi zeby lepiej nie modowac ;) Winter nie wiem czy z tymi pamiatkami karta Ci ruszy na taktowaniach 5950 a bez radiatorkow to bedzie dla niej bardzo niezdrowe... A wgrywales bios od jakiejs slabszej np. 5900ultra ? Nie wiem jak wyglada chlodzenie tej grafy ale chyba Ocz miedziane powinny pasowac...

W sumie to jak nie zaryzykujesz to nigdy nie bedziesz wiedzial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierw kupie radiatorki, wtedy zmoduje, na razie dobrze chodzi

a karta wygląda tak:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10352

uuu wlasnie tak myslalem :( Mozesz miec problem z zalozeniem radiatorkow . Tzn. bedziesz musial przyciac radiator z rdzenia bo na zdjeciu widac , ze zakrywa 3kostki . Moj szwagier ma dokladnie ten sam problem tyle ze on ma FX5700 od Leadteka ale tak samo mu przykrywa pamiatki . Co nie zmienia faktu , ze mu sie sto razy lepiej ta karta kreci niz moj prolink . Winfast ma bardzo dobre chlodzenie rdzenia i az zal sciska , ze bedziesz to musial ciac :) No chyba , ze wrzucisz jakiegos zalmana na rdzen ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno te 2.8ns Hynix to tak naprawdę 2.2ns, przynajmniej tak twierdzą testerzy w kilku artykułach.

Te 2.8ns to nie 2.2ns. Poprostu byly dwie rewizje tych kart. Bodajze c1 mialy pamieci 2.2ns (bardzo ciezko dostepne karty, sam chcialem kupic), a nastepne c2 (czyli praktycznie wszedzie sprzedawane) maja faktycznie pamieci 2.8ns.

BTW. Do kolegi HeatFighter'a >>> Nie lepiej przypilowac radiatorki, ktore kupi na pamieci, zamiast niszczyc chlodzenie rdzenia? Pomysl co potem powie w serwisie jak cos sie skopci? A tak to tylko odklei radiatorki i po sprawie - karta taka jak kupil. Sam mam MSI 5900XT i planuje kupic te radiatorki OCZ. Podobny mam problem ze swoja karta. Miedziany radiator core zaslania lekko pamieci. Ale ani mi sie sni go pilowac, bede profilowal ocz'etki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...