Skocz do zawartości
j.h.hudy

za głosno mam z tym glacialem :/

Rekomendowane odpowiedzi

wywalilem codegena a qpilem fortrona , dysk dalem na kilku podkladkach.

qpilem glaciatecha diamond 2100 ale jest jak dla mnie za głośny :/

ma caly czas 3000 rpm czyli 30 db ( przez chwile po starcie ma 1900 rpm)

przed glacialem mialem cooler http://allegro.pl/show_item.php?item=24056907

jedank byl on przy 2500 rpm byl tak glosny ze nie moglem wytrzymac:/

czy to bedzie ciche?? http://allegro.pl/show_item.php?item=23915178

aha na poczatku dalem przez pomylke do dzialu amd.

jak sie robi zeby przenies post do innego dzialu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile masz rpm na tym??
i jak z głośnością??
i jaka masz temp. w idle i w stresie na jakim procku???
i tak pozatym to jaki cooler mi polecicie do max 80 zeta???
najcichszy jaki sie da :]

Każdy, kto ma w swej rodzinie dzieci, czy to swoje, czy np. rodzeństwa etc., doskonale wie, jak najmłodsi lubią grymasić przy stole i jak ciężko jest namówić ich do jedzenia np.. warzyw. Trudno się dziwić. Dla dzieci, pojęcie „zdrowe odżywianie”, czy „zdrowa żywność” kojarzy się raczej tylko z rozgotowanym szpinakiem, o ile w ogóle mają o czymś takim pojęcie. Dlaczego tak jest? najprawdopodobniej dlatego, że ich najbliższe otoczenie, czyli, w głównej mierze, rodzice, sami ignorują zasady zdrowego odżywiania i jedzą, krótko mówiąc, niezdrowo.

Moda na zdrowe odżywianie to chyba jedna z najlepszych, jakie mogły się kiedykolwiek pojawić. Ciągle tworzone są nowe zdrowe diety, które, pomimo różnych założeń, co do ich stosowania, mają ten sam cel- poprawić jakość życia stosujących je osób. Zdrowa żywność jest coraz bardziej dostępna; już nawet w supermarketach, między słodyczami, a daniami w słoikach, znajdziemy półki z razową mąką, mlekiem sojowym, czy niesłodzonymi płatkami śniadaniowymi. Ktoś, kto prowadzi zdrowy styl życia, budzi powszechny respekt i zaufanie. Na zdrowy styl życia składają się różne elementy. Decyzja o zmianie swoich dotychczasowych nawyków, szczególnie w dzisiejszych czasach, łatwa nie jest, ale, jak zaraz się okaże, zupełnie niesłusznie. Oczywistym jest, że jedynym sposobem na to, by uniknąć problemu z nadwagą jest zdrowy styl życia, a w nim zawarte jest, przede wszystkim, zdrowe odżywianie. Świadomość tego, że zdrowa żywność nie ma negatywnego wpływu na naszą wagę, jest dość powszechna, ale, mimo to, często się o tym fakcie zapomina. Jak żyje współczesny człowiek? W pośpiechu i stresie, to na pewno. Codzienna gonitwa utrudnia dbanie o zdrowie. Zdrowy styl życia zdaje się dziś być tylko pustym pojęciem, które każdy zna, ale, nawet jeśli nie uważa go za banalne, tak właśnie je traktuje. Jak zdrowo żyć, gdy wszystko naokoło zmusza nas, by wciąż się gdzieś spieszyć? Długie godziny spędzane w pracy, ulice miast kompletnie zakorkowane w godzinach szczytu, hałas… i tak cały czas.

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten arctic cooling jest naprawde bardzo dobry i cichy...

ja bym polecal Arcitc Cooling Copper Silent 2M!! on ma manualne sterowanie obrotami i gdy nie potrzeba ci super chlodzenia to najmniejsze ustawiasz i masz rzeczywiscie 13 dB!!

a no i jeszcze jedno: jest on lepszy od tego z automatyczna regulacja, bo tamten podobno blednie dobiera obroty... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qpiłem tego artcic cooling silent 2 tc i jest super!!!!

jest bezszelestny i mam na nim temp. 3 c mniejszą od glaciala!!

pozdro

Ja u siebie na swoim arcticu(cudeńko) dokonałem malutkich przeróbek

tzn. wsadziłem czujnik bliżej środka (koło miejsca styku zapinki z radiatorem) przeszlifowałem spód (płytkę miedzianą )papierem wodnym

ogradacji 400 do 2000 i polerka pastą (ale błysk jak lusterko)

i wywaliłem cooper shifta.

pozdrowionka i miłego szliowania

a będzie jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy u was po wlaczeniu pc arctic cooling sie od razu wlacza??

bo u mnie jest tak:

właczam pc , artcic przez jakiąś 1 sec. wieje na maxa a potem jego obroty spadaja do minimum .

czy wy tez tak macie??

U mnie jest to samo ale czytałem na forum arctica że to normalne ...jak znajdę linka to podeślę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi