Skocz do zawartości
jester

xpower r9700

Rekomendowane odpowiedzi

ma ktos cos takiego ? jesli tak to jak sie sprawuje jakie wyniki itp

szukalem o karcie tej marki jakiegos info ale nie wiele sie dowiedzialem

tylko tyle ze xpower tych kart nie produkuje, a pakuje je w pudelka :) a wiec jak ktos ma cos takiego to niech powie czego moge sie spodziewac w srodku, saphire ? moze jeszcze cos innego ? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 9700pro xpowera ikarta w srodku wyglada jak saphire i kazdy inny czerwony radek;-) chlodzenie tez seryjne, ale podobno bywaly xpowery z chlodzeniem pamieci i innym radiatorem, kreci sie rowniez srednio, w serii lata maksymalnie na 9800pro ( 380/680 )

karta sprawia jak najbardziej pozytywne wrazenie i ma wlasciwą jej wydajność :-D

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mam juz ta grafe i tak jak mowil spyker jest to saphire, przynajmniej tak pisze na radiatorze :D przesiadlem sie z 4200 wiec mam kilka pytan/spostrzezen :)

wydaje mi sie ze w markach cos to slabo dziala w 2k1 mam 10k :( w 2k3 4k :( [ecs k7s5a :D 2000xp 512ramu 300w noname :D] o ile mi wiadomo to w 2k1 powinno byc jakies 12k a w 2k3 okolo 5k? :roll: stery to omega 2536b

oczywiscie formata nie bylo od czasow 4200 a po drodze byl jeszcze r9200 ale to juz chyba nie ma znaczenia :) w sumie to formatu nie bylo od jakichs 2 lat :mrgreen: jest w ogole sens formatowac czy to nic nie zmieni :mrgreen: ? [okrutnie mi sie nie chce :mrgreen:]

no i jeszcze jedna rzecz

wylaczylem kompa zeby podpiac cdrom wlaczylem i po zaladowaniu windy mialem jakies takie dziwne pasy na ekranie :( nie mam pojecia co to bylo ani dlaczego sie pokazalo, ale po wyciagnieciu karty i ponownym wlozeniu juz tego nie bylo, czy ktos moze wie co to moze byc albo spotkal sie juz z czyms takim wczesniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mam juz ta grafe i tak jak mowil spyker jest to saphire, przynajmniej tak pisze na radiatorze :D przesiadlem sie z 4200 wiec mam kilka pytan/spostrzezen :)

wydaje mi sie ze w markach cos to slabo dziala w 2k1 mam 10k :( w 2k3 4k :( [ecs k7s5a :D 2000xp 512ramu 300w noname :D] o ile mi wiadomo to w 2k1 powinno byc jakies 12k a w 2k3 okolo 5k? :roll: stery to omega 2536b

oczywiscie formata nie bylo od czasow 4200 a po drodze byl jeszcze r9200 ale to juz chyba nie ma znaczenia :) w sumie to formatu nie bylo od jakichs 2 lat :mrgreen: jest w ogole sens formatowac czy to nic nie

no i jeszcze jedna rzecz

wylaczylem kompa zeby podpiac cdrom wlaczylem i po zaladowaniu windy mialem jaki es takie dziwne pasy na ekranie :( nie mam pojecia co to bylo ani dlaczego sie pokazalo, ale po wyciagnieciu karty i ponownym wlozeniu juz tego nie bylo, czy ktos moze wie co to moze byc albo spotkal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm :-) jesli bez o/c to nie masz zlych wynikow,,, dobry format nie jest zly,, tez nie robie ich dla jaj, z xp nie matez problemow ale po dwoch latach to dobrze chociaz sobe przypomniec jak to sie robi ;-)

moje wyniki na 1800+ palomino fsb 138, k7s5a, 512@ 276

01 - 11,500 chyba,, raz robilem ;-)

03 - 5280

grafika to 9,7k pro @ 380/680 czyli jak 9800pro

2001 zalezy najbardziej od procka i fsb wiec odpadamy hiehie ;-) w 03 do poziomy ~5500 spojedziesz jeszcze na grafice potem juz procekkk albo kosmiczna sztuka grafiki ;-)

pasy - tak sie dziac moze jak malo prądu masz,,, popatrz na napiecia zeby shizow nie bylo,, ja tez mam 300W ale solidne i trzyma idealnie,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasy - tak sie dziac moze jak malo prądu masz,,, popatrz na napiecia zeby shizow nie bylo,, ja tez mam 300W ale solidne i trzyma idealnie,,,

tak wygladaja mniej wiecej te PASY :roll:

myslisz ze to napiecia ? czy moze karta padla ? :o

napiecia sprawdze dokladnie tylko miernik dorwe :P

dzieje sie to tylko zaraz po uruchomieniu windy

czasem sa czasem nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czasem nie @ ~120hz ;-] sprawdz hercki i ustawjakies na zapas slabe dla testu,,

jak dalej bedzie to samo - spacer dokumpla ktory ma rozsądną zasiłkę ;-D

masz wentylowną budę ? takie krzaczki mogą sie dziac przez rogrzane pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1024x768@85hz :)

wiec spoko

wlasnie sie wybieram to sprawdze co i jak

buda jest otwarta wiec nie powinno byc tam zbyt cieplo :mrgreen:

i dzieje sie tak tylko kiedy odpala sie winda, np wlaczam kompa dzis rano winda sie zaladowala i witaja mnie pasy, wylaczam wlaczam jeszcze raz i nie ma :D heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi te pasy wyglądają na za dużą rozdzielczość , taqką jaką monitor nie wytrzymuje, tak dla pewności looknij :)

Heh, to jest screenshot a nie zdjęcie monitora w czasie pracy. Tak więc to na pewno nie to.

U mnie takie coś wystęowało tylko gdy miałem włączone FAST WRITES w biosie i/lub Smartgarcie albo gdy w wyniku zbyt mocnego OC pamięci na radku gry wychodziły do windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi