FlipekPL Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Siemanko wszystkim mam do was kilka denerwujacych :wink: pytan- lamerskich jak cholera. 1.Co to jest mobo :?: 2.Gdzie znajduje sie ta diabelska :twisted: bateryjka na płycie głownej ktorej to wyjecie ma niby poprawic sejwowanie CMOSA w biosie bo ciagle mi wywala ze ustawienia sie nie zasejwowały i moj procek 2400+podkrecony na 2600 restartuje sie na 1800+ i timingow tez nie moge ustawic :( słyszalem ze to pomaga. Ta bateryjka jest jedna czy kilka bo nie bede wiedział ktora wyjac :D , mozna wyjmujac ja cos uszkodzic i na jak dlugo mam ja wyciagnac. Mam płyte Epoxa 8rda3+ Dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 1. MotherBoard 2 Szukaj okraglego srebenego elementu w podstawce, wyjmuj na jakies ~5 do 30 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Bateryjka jest pod trzecim (obojętnie z której strony patrzeć ) slotem pci. Ale od kiedy wyjęcie baterii pomaga w zapisie ustawień cmos ? Chyba że chodzi o reset cmos,ale od tego jest zworka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ty sobie jaja robisz czy rzeczywiscie nie wiesz jak wyglada bateria :lol: ta plyta nie ma od tego zworki ?? (CMOS-kolo batreii) timingi w advenced chipst features i najwazniejsze: :arrow: http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=8&s...740005099344ae3 :arrow: http://forum.purepc.pl/search.php?sid=eab6...740005099344ae3 przejrzyj 10 razy zanim zalozysz kolejny topic... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...