Skocz do zawartości
k0nrad

Problem z k7zva rev3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wczoraj po włączeniu drugiego komputera (konfiguracja jak w opisie poniżej) usłyszałem tylko serię długich sygnałów i nic... żadnego obrazu po prostu nic tylko słyszę że działa wiatraczek na procesorze, w zasilaczu i święcą się diody. Nic w tym komputerze wcześniej nie zmieniałem, wcześniej normalnie go wyłączyłęm. Zresetowanie CMOSa nic nie daje. Sprawdziłem każdą część kompuetra (procesor, karta graficzna, sieciówka, karta dźwiękowa, zasilacz, RAM, dysk i CD-ROM) i wszystkie są sprawne. Pomyślałem więc że jest to wina płyty (k7vza). Wziąłem ze sklepu na wymówienia ASRocka K7S8X i na nim dzieje się to samo tyle że nia ma sygnałów. W czym może tkwić problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem każdą część kompuetra (procesor, karta graficzna, sieciówka, karta dźwiękowa, zasilacz, RAM, dysk i CD-ROM) i wszystkie są sprawne. ... ASRocka K7S8X i na nim dzieje się to samo tyle że nia ma sygnałów. W czym może tkwić problem?

jedyne co moge zrobic to zakwestionowac poprawnosc sprawdzenia wszytskich tych elementow:) w koncu nie dziala hmm:/ Podlacz tylko niezbedne rzeczy grafika, ram , proc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyne co moge zrobic to zakwestionowac poprawnosc sprawdzenia wszytskich tych elementow:) w koncu nie dziala hmm:/ Podlacz tylko niezbedne rzeczy grafika, ram , proc...

Tak już sprawdzałem kilka razy, a podzespoły sprawdzałem dokładnie na innym komputerze i napewno są sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k0nrad

regulamin

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi

przycisk Dołączona grafika w pierwszym poscie ...

zajrzyj tez TUTAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja osobiście na Twoim miejscu sprawdziłbym zasilacz. Jeżeli wszystko inne działa to najprawdopodobniej padł zasilacz i nie daje jednago z napięć. Sam kiedyś miałem identyczny przydadek. Wydawało się, że zasilacz jest dobry bo niby napędy ruszają itd. a komp piszczy....Okazało się, że wszystko jest w pełni sprawne z wyjątkiem zasilacza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi