k0nrad Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witam, Wczoraj po włączeniu drugiego komputera (konfiguracja jak w opisie poniżej) usłyszałem tylko serię długich sygnałów i nic... żadnego obrazu po prostu nic tylko słyszę że działa wiatraczek na procesorze, w zasilaczu i święcą się diody. Nic w tym komputerze wcześniej nie zmieniałem, wcześniej normalnie go wyłączyłęm. Zresetowanie CMOSa nic nie daje. Sprawdziłem każdą część kompuetra (procesor, karta graficzna, sieciówka, karta dźwiękowa, zasilacz, RAM, dysk i CD-ROM) i wszystkie są sprawne. Pomyślałem więc że jest to wina płyty (k7vza). Wziąłem ze sklepu na wymówienia ASRocka K7S8X i na nim dzieje się to samo tyle że nia ma sygnałów. W czym może tkwić problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Może napiszesz jakie to były sygnały i ile ich było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Są to długie pojedyńcze sygnały, idą tak cały czas aż wyłącze komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 A taśma IDE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Co takiego w taśmie IDE? Dysk i CD-ROM mam podpięty na osobnej taśmie, i taśmy też sprawdzałem inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Sprawdziłem każdą część kompuetra (procesor, karta graficzna, sieciówka, karta dźwiękowa, zasilacz, RAM, dysk i CD-ROM) i wszystkie są sprawne. ... ASRocka K7S8X i na nim dzieje się to samo tyle że nia ma sygnałów. W czym może tkwić problem? jedyne co moge zrobic to zakwestionowac poprawnosc sprawdzenia wszytskich tych elementow:) w koncu nie dziala hmm:/ Podlacz tylko niezbedne rzeczy grafika, ram , proc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 jedyne co moge zrobic to zakwestionowac poprawnosc sprawdzenia wszytskich tych elementow:) w koncu nie dziala hmm:/ Podlacz tylko niezbedne rzeczy grafika, ram , proc...Tak już sprawdzałem kilka razy, a podzespoły sprawdzałem dokładnie na innym komputerze i napewno są sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 W moim przypadku ,gdy długi sygnał był powtarzany cały czas aż do wyłączenia komputera ,była uszkodzona płyta główna(obecnie jest w serwisie).Na drugim miejscu jednak sprawdziłbym jeszcze raz ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Z tymi pamięciami to chodziło mi także o sprawdzenie jak "siedzą w gnieżdzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 U mnie raczej niemożliwe jest aby to była płyta główna, gdyż sprawdzałem sprzęt na dwóch. Także na dwóch kościach pamięci, na k7vza na SDRAM a na ASRocku na DDR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 k0nrad regulamin 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi przycisk w pierwszym poscie ... zajrzyj tez TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master79 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam Ja osobiście na Twoim miejscu sprawdziłbym zasilacz. Jeżeli wszystko inne działa to najprawdopodobniej padł zasilacz i nie daje jednago z napięć. Sam kiedyś miałem identyczny przydadek. Wydawało się, że zasilacz jest dobry bo niby napędy ruszają itd. a komp piszczy....Okazało się, że wszystko jest w pełni sprawne z wyjątkiem zasilacza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Wszystko jest już w porządku, tzn. płyta i zasilacz nie... Ale za to mam nowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...