Skocz do zawartości
GOD

Azureus i NAT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Chciałem się zapytać czy można coś zrobić aby w azureusie ominąć problem z natem. Jestem w sieci lan, i w tym programie ciągle mam "żółtą mordkę", gdy testuje porty z których azureus korzysta czyli od 6881 do 6889 to wyskakuje mi błąd Nat. Nie znam się zupełnie na tym, więc może coś mi pomożecie.

Transfery mam rzędu 1,5-3,0 KB/s czasami dochodzi nawet do 20KB/s ale zaraz spada, ogólnie rzecz ujmując Transer cały czas mi skacze. Upload zazwyczaj mam dużo wyższy jednak również nie może się ustatkować na jednym poziomie.

Aha, chciałem jeszcze tylko dodać że z sieci to ciągne stale z prędkością nie spadającą poniżej 50KB/s, zazwyczaj transfer na poziomie 60KB/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz na serverze przekierować te porty bezpośrednio na twój IP w lanie .

NIe wiem jak działa ten p2p ale w innych programach na swojej maszynie musisz jeszcze wpisać IP zewnętrze( publiczne ) i port ten który przekierowałes z servera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mając połączenie przez ruter- można to zrobić z progrmau?? jakiegoś?? bo kurr** normalnie nie moge dojść do tego- jak przekierowąc te porty na konkretny adres ;/

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można to zrobić z progrmau?? jakiegoś??

np. Winroute , jeżeli masz Xp'ka na serverze to też to możez zrobić bez żadnych innych programów ale Winroute jest banalny w obsłudze więc , powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi