Pawlo Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Czy opłaca się kupno innego chłodzania na P III 700 jeżeli na orginalnym leci na 945 MHz tzn czy wyciągne z niego coś więcej (ASUS CUV4X). Gościu w sklepie mówi że Intela są najlepsze i nie ma sensu kupować innego. Ale ja chce więcej @. Co byście mi doradzili ? A jeżeli zmienić chłodzonko to na jakie i za ile ? Z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ja uwazam ze przy lepszym coolerku moglbys wyciagnac kilka, moze nawet kilkanascie wiecej megaherzow - ale wydatek nie jest warty osiagow. Nie oplaca sie, raczej nie zauwazysz zbyt duzej roznicy. Ale to jest tylko moja opinia. Ostatecznie zamiast kupowania nowego radiatora/wiatraka, powinienes kupic paste Arctic Silver 5 (lub Arctic Ceramique) jesli jeszcze nie masz. Powinna zrzucic kilka stopni w dol i pozwolic podkrecic bardziej. Poza tym starczy Ci ta pasta na nastepny komputer, na wiele wysmarowan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 jak na moj gust to daruj sbie lepiej doinwestowywanie w chlodzenie tego pentium, sprzedaj to i dorzuc teraz , albo gdy bedizesz mial wiecej $$$ na zbyciu w cos nowego ...jaiego antka i stosunkowo dobra mobo nf-s (ponoc 320 z VAT)..dla kilkunastu mhz nie dawilbym sie , chyba ze dla zasady :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A taki to gdy bym kupił do PIII byłby też do mocniejszego proca. Czy za słaby ? www.allegro.pl/show_item.php?item=23915178 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Na moj gust, to bym nigdy nie kupil tego Arctica. Lepiej kup paste termoprzewodzaca dobra. Moglbys kupic Arctic Silver 5 - ale kosztuje ok 35 zlotych czyli prawie tyle co ten Arctic. Albo zaczekaj na Arctic Ceramique jak sie pokaze na allegro, bedzie o kilkanascie zlotych tansza, a jest tak samo wydajna (roznica 1C). Jestem zwolennikiem firm Thermalright i Zalman jesli chodzi o coolerki na procesor 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Aha płyta główna też bardzo mi się grzeje w Aidzie mam 32* ale palca długo na niej nie potrzyma. Może to by pomogło http://4max.pl/produkt.asp?id=40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...