Skocz do zawartości
Pawlo

Czy opłaca się ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się kupno innego chłodzania na P III 700 jeżeli na orginalnym leci na 945 MHz tzn czy wyciągne z niego coś więcej (ASUS CUV4X). Gościu w sklepie mówi że Intela są najlepsze i nie ma sensu kupować innego. Ale ja chce więcej @. Co byście mi doradzili ? A jeżeli zmienić chłodzonko to na jakie i za ile ?

Z góry dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwazam ze przy lepszym coolerku moglbys wyciagnac kilka, moze nawet kilkanascie wiecej megaherzow - ale wydatek nie jest warty osiagow. Nie oplaca sie, raczej nie zauwazysz zbyt duzej roznicy.

Ale to jest tylko moja opinia.

Ostatecznie zamiast kupowania nowego radiatora/wiatraka, powinienes kupic paste Arctic Silver 5 (lub Arctic Ceramique) jesli jeszcze nie masz. Powinna zrzucic kilka stopni w dol i pozwolic podkrecic bardziej.

Poza tym starczy Ci ta pasta na nastepny komputer, na wiele wysmarowan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust to daruj sbie lepiej doinwestowywanie w chlodzenie tego pentium, sprzedaj to i dorzuc teraz , albo gdy bedizesz mial wiecej $$$ na zbyciu w cos nowego ...jaiego antka i stosunkowo dobra mobo nf-s (ponoc 320 z VAT)..dla kilkunastu mhz nie dawilbym sie , chyba ze dla zasady :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moj gust, to bym nigdy nie kupil tego Arctica. Lepiej kup paste termoprzewodzaca dobra. Moglbys kupic Arctic Silver 5 - ale kosztuje ok 35 zlotych czyli prawie tyle co ten Arctic. Albo zaczekaj na Arctic Ceramique jak sie pokaze na allegro, bedzie o kilkanascie zlotych tansza, a jest tak samo wydajna (roznica 1C).

Jestem zwolennikiem firm Thermalright i Zalman jesli chodzi o coolerki na procesor 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi