Skocz do zawartości
pagolik

Glosniki 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy aby napewno o tym w tym dziale ale wydaje mi sie ze tak :) Mam problem ktory polega na:

Wczoraj formatowalem dysk twardy, zainstalowalem Windowsa XP, sterowniki itd. Zainstalowalem Winampa 5. Wlanczam jakis utwor mp3 i mam dzwiek z 2 przednich satelit ;/ W innym odtwarzaczu dolaczonym do karty dzwiekowej jest wszytsko ok i w grach tez. W Panel Sterowania - Dzwiek mam ustawione na 5.1 i dalej z winampa idzie tylko na 2 satelity :( Przed formatem bylo dobrze tylko nie pamietam co zrobilem ;p Prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie np musze zrobić tak:

Winamp->Options->Preferences->Plug-ins->Output->DirectSound

wybrać configuruj i ustawić odpowiednią kartę.

Mi to pomogło :) może i u Ciebie zadziała :)

Jak nie to napisz jaką masz kartę muzyczną.

I zaznacz jeszcze Allow hardware acceleration :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomoglo :/ Na dole opisze cos dokladniej a karte mam: MiNt 4 lub 6 kanalową.

:arrow: Wiec tak: W Winampie mam dzwiek z 4 glosnikow i subwofera, w programnie dolaczonym do CD ze sterownikami wszytsko dziala ladnie, w programie JestAudio tez dziala ladnie. W grach tez mam dzwiek z 4 glosnikow + subwofer, ale gdy przychodzi wiadomosc na Gadu Gadu to mam dzwiek z 2 przednich glosnikow ;/ Kompletnie nie wiem co jest ale wiem ze napewno jakos da sie zrobic bo przed formatem all ladnie chodzilo tyle ze nie pamietam co zrobilem ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze jest cos zle ze sterownikami bo nie ma wymienionego Win XP na instrukcji. No ale musi dzialac bo poprzedno dzialalo. W Menedrzeze urzadzen powinno byc KARTA DZWIEKOWA czy tak jak jest KONTROLERY DZWIEKI ... ?? Ludzie ratujcie bo nie wytrzymam :D

--------------------------------------

Edit: Zainstalowalem sterowniki pod win xp i dalej nie dziala ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w panelu sterowania masz ustwienia dzwieku.. i standardowo po formacie masz tam ustawione glosniki na stereo.. zmien na 5.1 i powinno byc dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też z tym kiedyś walczyłem no i w końcu grało jak trzeba. W winampie w miejscu gdzie wybiera się sterownik dźwięku należy zaznaczyć ten od twojej karty dźwiękowej, a nie standardowy (domyślny), zdaje się, że nie wave out tylko direct sound i powinno śmigać. No i jak wejdziesz w direct sound to musisz tam wybrac swoją kartę muzyczną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi