toszcze Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Posiadam tuner TV WinFast 2000 XP Deluxe. Karta jest wykrywana poprawnie przez system, jednak instalacja sterownikow zgodnie z dokumentacja karty (czyli poprzez instalatora na plycie) nie udaje sie (blad Not supported - 205004221). 'Reczne' uruchomienie instalacji sterownikow tez konczy sie bledem: 'Special Case! - 4221:20500'. Problem sterownikow rozwiazuje jednak samodzielna ich instalacja z poziomu Menedzera urzadzen. Dziwnym jest jednak fakt, iz kreator dodawania urzadzen nie rozpoznaje oryginalnych sterownikow Leadteka - trzeba 'zmusic' go do ich uzycia. Po 'recznej' instalacji sterownikow sprzet dziala OK, poza jednym szczegolem (i tu wlasnie lezy moj problem). Orginalne oprogramowanie TV (WinFast PVR) przy uruchamianiu wywala blad 'Cannot find any capture device. 5014107D&REV_11'. Zaznaczam, ze inne programy do obslugi tunera TV (np. Chris TV, WinDVR, PowerVCR) dzialaja dobrze. Zalezy mi na uzywaniu oryginalnego programu, poniewaz obsluguje on pilota i PiP. Probowalem instalowac 5 roznych wersji tego programu i z kazda jest ten sam problem. Z roznych zagranicznych forow dyskusyjnych dowiedzialem sie, ze problem moze (ale nie musi) lezec w SSID karty i jego niezgodnosci ze sterownikami/programem. Nie udalo mi sie tego jednak sprawdzic, poniewaz wszystkie podane linki do roznych programow odczytujacych SSID byly 'martwe'. 'Pocieszajace' jest jednak to, ze nie jestem jedyna osoba, ktora ma taki problem z tym sprzetem. Support Leadteka nie byl w stanie mi pomoc - kazali zainstalowac DirectX9 i SP1, a pozniej odinstalowac firewall i antywirusa. Oczywiscie nie rozwiazalo to mojego problemu, a na kolejne moje maile nie odpowiadaja. I teraz moje pytanie - czy ktos z Was mial moze taki problem z ta karta i zna sposob na jego rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viaroos Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 a moze masz zainstalowne w systemie kodeki k-lite pack lub nimo codec jezeli tak to moze to byc tego przyczyna mialem cos podbnego i po odinstlowniu tych zestawow wszystko jest ok po za jednym teraz musze instalowc pojedynczo kodeki a nie jak wczesniej caly zestaw za jednym razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Nigdy nie instalowalem i wciaz nie instaluje gotowych zestawow kodekow, bo sa z nimi tylko problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dashx Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 mam ten sam problem. karta miala mykac na pokladzie abita nf7s rev2.0 . moze w tym tkwi problem. chociaz moja panna ma abita an7 (wlasciwie to to samo) i u niej zero problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...