Skocz do zawartości
toszcze

Problem z WinFast 2000 XP i dolaczonym oprogramowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam tuner TV WinFast 2000 XP Deluxe. Karta jest wykrywana poprawnie przez system, jednak instalacja sterownikow zgodnie z dokumentacja karty (czyli poprzez instalatora na plycie) nie udaje sie (blad Not supported - 205004221). 'Reczne' uruchomienie instalacji sterownikow tez konczy sie bledem: 'Special Case! - 4221:20500'.

Problem sterownikow rozwiazuje jednak samodzielna ich instalacja z poziomu Menedzera urzadzen. Dziwnym jest jednak fakt, iz kreator dodawania urzadzen nie rozpoznaje oryginalnych sterownikow Leadteka - trzeba 'zmusic' go do ich uzycia.

Po 'recznej' instalacji sterownikow sprzet dziala OK, poza jednym szczegolem (i tu wlasnie lezy moj problem). Orginalne oprogramowanie TV (WinFast PVR) przy uruchamianiu wywala blad 'Cannot find any capture device. 5014107D&REV_11'. Zaznaczam, ze inne programy do obslugi tunera TV (np. Chris TV, WinDVR, PowerVCR) dzialaja dobrze. Zalezy mi na uzywaniu oryginalnego programu, poniewaz obsluguje on pilota i PiP. Probowalem instalowac 5 roznych wersji tego programu i z kazda jest ten sam problem.

Z roznych zagranicznych forow dyskusyjnych dowiedzialem sie, ze problem moze (ale nie musi) lezec w SSID karty i jego niezgodnosci ze sterownikami/programem. Nie udalo mi sie tego jednak sprawdzic, poniewaz wszystkie podane linki do roznych programow odczytujacych SSID byly 'martwe'. 'Pocieszajace' jest jednak to, ze nie jestem jedyna osoba, ktora ma taki problem z tym sprzetem.

Support Leadteka nie byl w stanie mi pomoc - kazali zainstalowac DirectX9 i SP1, a pozniej odinstalowac firewall i antywirusa. Oczywiscie nie rozwiazalo to mojego problemu, a na kolejne moje maile nie odpowiadaja.

I teraz moje pytanie - czy ktos z Was mial moze taki problem z ta karta i zna sposob na jego rozwiazanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze masz zainstalowne w systemie kodeki

k-lite pack lub nimo codec

jezeli tak to moze to byc tego przyczyna

mialem cos podbnego i po odinstlowniu tych zestawow wszystko jest ok po za jednym teraz musze instalowc pojedynczo kodeki a nie jak wczesniej caly zestaw za jednym razem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi