KazMax Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Niedawno kupiłem Durnia 1100 (chodzi na płycie Epox'a KTA3) i zacząłem go kręcić poprzez zmianą FSB.Max jaki wyciągnąłem to 1188 MHz (FSB 108 MHz). Uznałem że to dość kiepski wynik więc postanowiłem odblokować mnożnik (połączyłem mostki L1) i udało się ale nie do końca...maxymalny mnożnik na jakim idzie stabilnie to 11.5...na 12 wywala się Windows :( Pamięci są ok (chodzą na 144 MHz przy CL3), temp na procku też w normie (max. 50 C) więc w czym problem??? Czy te Durony tak słabo się kręcą, a może tylko mój jest z jakiejś lipnej serii??? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Vcore podnieś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Vcore mogę ponieś tylko o 0,1 V i podnosze ale to nic nie daje :((( Na 1188 chodzi na Vcore domyślnym (1,75V) i jest super stabilnie więc to chyba nie wina napięcia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Masz pewnie kiepska serie tego duraka . I jezeli chcesz cos wiecej z niego wycisnac to tylko wiekszy Vcore cos zmieni , ale tez niewiele . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Niedawno kupiłem Durnia 1100 (chodzi na płycie Epox'a KTA3) i zacząłem go kręcić poprzez zmianą FSB.Max jaki wyciągnąłem to 1188 MHz (FSB 108 MHz). Uznałem że to dość kiepski wynik więc postanowiłem odblokować mnożnik (połączyłem mostki L1) i udało się ale nie do końca...maxymalny mnożnik na jakim idzie stabilnie to 11.5...na 12 wywala się Windows :( Pamięci są ok (chodzą na 144 MHz przy CL3), temp na procku też w normie (max. 50 C) więc w czym problem??? Czy te Durony tak słabo się kręcą, a może tylko mój jest z jakiejś lipnej serii??? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję. Pozdrawiam Po pierwsze aby podkrecic Durona to trzeba mnoznikiem w dol zjechac do powiedzmy 10-10,5 w Twoim przypadku. Potem dzwignac FSB. Powinien isc 10x133 bez klopotu. PODNIES VCORE 1,85V to jest g..... Tutaj masz dokladna instrukcje jak zrobic moda na 2,08V na Twojej plycie. http://www.hardtmuth-q3.republika.pl/sub/m...-vcore-mod.html I chlodzenie masakryczne zapodaj :) Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 I chlodzenie masakryczne zapodaj :) Powodzenia Titan styknie :) u mnie po grze nie mam wiecej niz 46 stopni przy zamknietej obudowie , tyle ze duzo wiekszy Vcore moze podniesc temp o pare stopni . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 OK...zastosuję się do waszych rad (zobaczymy czy ruszy na FSB 133). A co do chłodzenia to wystarczy FOP38 czy jeszcze coś mocniejszego???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 OK...zastosuję się do waszych rad (zobaczymy czy ruszy na FSB 133). A co do chłodzenia to wystarczy FOP38 czy jeszcze coś mocniejszego???? Pamietaj jednak, zeby poscic go na FSB 133 to mnoznik musi byc dobrze odblokowany i ustawiony na max 10,5 (polecam jednak 10). FOP powinien wystarczyc ale pamietaj i pascie i o coppershimie zeby nie zepsuc tego durona przy czestym zakladaniu coolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Możnik chyba jest już dobrze odblokowany (idzie na 11,5 oraz 12). Copper Shim już jest a pastę mam srebrną tą od Titana.... Puszczę go na mnożniku 10 i zobaczymy czy wstanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Ustaw sobie 7.5x133 powinien iść na 1000 ! I wtedy stopniowo zwiększaj ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Niedawno kupiłem Durnia 1100 (chodzi na płycie Epox'a KTA3) i zacząłem go kręcić poprzez zmianą FSB.Max jaki wyciągnąłem to 1188 MHz (FSB 108 MHz). Uznałem że to dość kiepski wynik więc postanowiłem odblokować mnożnik (połączyłem mostki L1) i udało się ale nie do końca...maxymalny mnożnik na jakim idzie stabilnie to 11.5...na 12 wywala się Windows :( Pamięci są ok (chodzą na 144 MHz przy CL3), temp na procku też w normie (max. 50 C) więc w czym problem??? Czy te Durony tak słabo się kręcą, a może tylko mój jest z jakiejś lipnej serii??? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję. Pozdrawiam Po pierwsze aby podkrecic Durona to trzeba mnoznikiem w dol zjechac do powiedzmy 10-10,5 w Twoim przypadku. Potem dzwignac FSB. Powinien isc 10x133 bez klopotu. PODNIES VCORE 1,85V to jest g..... Tutaj masz dokladna instrukcje jak zrobic moda na 2,08V na Twojej plycie. http://www.hardtmuth-q3.republika.pl/sub/m...-vcore-mod.html I chlodzenie masakryczne zapodaj :) Powodzenia Dokladnie!!! Zrob tak jak mowi Kaeres. Ja tak mam i dziala! Jezeli ci nie bedzie wstawal to nacisnij przycisk resetu - czasami od razu po wlaczeniu włącza mi sie na 1466 trzeba reset by przyjął ustawione wartosci. (10*133). Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Dzięki ludziska!!! Jesteście wspaniali ale i tak mi coś nie wychodzi.....próbuję dalej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...