Skocz do zawartości
KazMax

Duron 1100...DLACZEGO TAK SŁABO SIĘ KRĘCI???

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem Durnia 1100 (chodzi na płycie Epox'a KTA3) i zacząłem go kręcić poprzez zmianą FSB.Max jaki wyciągnąłem to 1188 MHz (FSB 108 MHz). Uznałem że to dość kiepski wynik więc postanowiłem odblokować mnożnik (połączyłem mostki L1) i udało się ale nie do końca...maxymalny mnożnik na jakim idzie stabilnie to 11.5...na 12 wywala się Windows :( Pamięci są ok (chodzą na 144 MHz przy CL3), temp na procku też w normie (max. 50 C) więc w czym problem??? Czy te Durony tak słabo się kręcą, a może tylko mój jest z jakiejś lipnej serii???

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupiłem Durnia 1100 (chodzi na płycie Epox'a KTA3) i zacząłem go kręcić poprzez zmianą FSB.Max jaki wyciągnąłem to 1188 MHz (FSB 108 MHz). Uznałem że to dość kiepski wynik więc postanowiłem odblokować mnożnik (połączyłem mostki L1) i udało się ale nie do końca...maxymalny mnożnik na jakim idzie stabilnie to 11.5...na 12 wywala się Windows :( Pamięci są ok (chodzą na 144 MHz przy CL3), temp na procku też w normie (max. 50 C) więc w czym problem??? Czy te Durony tak słabo się kręcą, a może tylko mój jest z jakiejś lipnej serii???

Pozdrawiam

Po pierwsze aby podkrecic Durona to trzeba mnoznikiem w dol zjechac do powiedzmy 10-10,5 w Twoim przypadku. Potem dzwignac FSB. Powinien isc 10x133 bez klopotu. PODNIES VCORE 1,85V to jest g.....

Tutaj masz dokladna instrukcje jak zrobic moda na 2,08V na Twojej plycie.

http://www.hardtmuth-q3.republika.pl/sub/m...-vcore-mod.html

I chlodzenie masakryczne zapodaj :)

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK...zastosuję się do waszych rad (zobaczymy czy ruszy na FSB 133).

A co do chłodzenia to wystarczy FOP38 czy jeszcze coś mocniejszego????

Pamietaj jednak, zeby poscic go na FSB 133 to mnoznik musi byc dobrze odblokowany i ustawiony na max 10,5 (polecam jednak 10). FOP powinien wystarczyc ale pamietaj i pascie i o coppershimie zeby nie zepsuc tego durona przy czestym zakladaniu coolera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Po pierwsze aby podkrecic Durona to trzeba mnoznikiem w dol zjechac do powiedzmy 10-10,5 w Twoim przypadku. Potem dzwignac FSB. Powinien isc 10x133 bez klopotu. PODNIES VCORE 1,85V to jest g.....

Tutaj masz dokladna instrukcje jak zrobic moda na 2,08V na Twojej plycie.

http://www.hardtmuth-q3.republika.pl/sub/m...-vcore-mod.html

I chlodzenie masakryczne zapodaj :)

Powodzenia

Dokladnie!!! Zrob tak jak mowi Kaeres. Ja tak mam i dziala!

Jezeli ci nie bedzie wstawal to nacisnij przycisk resetu - czasami od razu po wlaczeniu włącza mi sie na 1466 trzeba reset by przyjął ustawione wartosci. (10*133). Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...