Skocz do zawartości
sieraq

Ile wycisne z mojego JIUHB'a xp 2000+ ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam od niedawno Jiuhb'a 2000+ który standardowo chodzi n 1.47V

Pozmienieniu napięcia na 1.68V wyciskam nieco ponad 2200 MHz - czy to dobrze biorąc po uwage, że jade na na chłodeniu wartym ze 30 złotych przy temperaturze w stresie dochodzącej do 44 stopni. Moja płyta to zwykły ECS l7s7a2. Czy moge go jeszcze podkręcić zminiając nieco wiecej napiecia ??? Próbowałem na 1.72 V i weszedł mi na 2.4 GHz ale temperaturka wynosiła jużw tresie ok 47 stopni, a z karty graficznej wyczuwalne było ciepełko - czy jest na to sposób :D ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za ten kolor czcionki powinieneś wylecieć :evil:

lepiej go zmień :evil:

co do procka to kręci ci się bardzo dobrze, 47 stopni w stresie to malutko, więc spokojnie możesz jeszcze podnieś v-core, tylko pytanie czy zasilacz to wytrzyma :?

Dołączona grafika Podstawowe zagadnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za ten kolor czcionki powinieneś wylecieć  :evil:  

lepiej go zmień  :evil:  

co do procka to kręci ci się bardzo dobrze, 47 stopni w stresie to malutko, więc spokojnie możesz jeszcze podnieś v-core, tylko pytanie czy zasilacz to wytrzyma  :?

Dołączona grafika Podstawowe zagadnienia

a czemu niby za TEN kolor powinienem wylecieć???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi