kowiczek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ja dzisiaj w koncu odwiedzilem MM Wawa Marki. Na jednej scianie bylo naprawde sporo monitorkow, niestety bez Soniacza i Viewsonica. Na drugiej sciania byly tylko i wylacznie EIZO L557 z zapuszczona jakas strzelanka. Nigdy nie widzialem LCD i nie znam sie zbytnio na nich ale w tym wypadku z czystym sumieniem moge polecic tego EIZO. Troszke wyglad mi sie nie podobal ale za to obraz byl ladniutki a i zadnego smuzenia nie zauwazylem. No i najwiekszy plus: GWARANCJA. Zbieram kaske i kupuje wlasnie ten model lub ewentualnie L550. PS. Najgorzej dla mnie sie prezentowaly monitorki BENQ i niektore Samsungi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 a jak katy widzenia ? :) sa niezle w L557, prawda ? :) jaka byla cena L557 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Cena byla chyba 2869 albo 2899, cos takiego. Co do katow to prawie sie kladlem na podlodze a i tak bylo calkiem niezle, ale kto patrzy sie pod takim katem :lol: Ogolnie monitorek jest po prostu super, ciekaw jestem tylko jak sobie radzi z tym nieszczesnym dla LCDkow UT2004. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 no wlasnie.... ale niestety w MM raczej nie da rady potestowac. Sluchaj, skoro z Wawy jestes to moze podjedz do siedziby www.alstor.com.pl oni tam umozliwiaja testowanie LCDka wg uznania, moze wykonal;bys jakies testy, czy cosik ? (napewno dostaniesz kupon rabat 5% jak sie ladnie przylizesz super sympatycznym Paniom, co tam pracuja - sprawdzone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Kurde ja sie tylko tego obawiam ze nie znajde Viewsonica w Tychach ani w Katowicach :? Musialbym go sprowadzic na zamowienie a to znowu kosztuje... Co za kraj :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 A ja dalej nie wiem co brac 172X czy E431S-B ... chce 172x ale powiedzcie mi te opinie ze sie nie nadaje do gier to jest mowa NIE o 12ms matrycy TN ??? bo sa 2 rodzaje w recenzjach i stad chyba bledne opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ten sony to ten z efektem lustra? gdzies czytalem taki test ale nie wiem czy o tą matryce chodzi, to jak lustro sie zachowywała. Pozatym ten sony ma dlamnie 3 wady: ma grube ramki jak (jak crt normalnie), ma glosniki i wiadomo cena Sam mam teraz sony crt i jest spoko. Nie przekreslam tego soniaka całkiem, jeżeli bede miał mozliwosc porownania go do viewsonica i okaże sie dużo lepszy w grach to pomyśle.. :) To nie ten,ja też taki test czytałem,ale to nie była 17' tylko 19" i z innej serii.A czytałem to na Tom's Hardware :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Bylem dzisiaj we wszystkich sklepach komputerowych i... znalazlem gowno :? Niestety bede zmuszony kupic monitorek bez testowania. Na dzien dzisiejszy na 95% kupuje Viewsonica. Teraz jedno pytania. Pradwopodobnie kupie go w prolin'ie w katowicach (osobiscie tam pojade)Cena wynosi 2410 zl. Musza mi go jednak sciagnac bo ich magazyny sie wyczerpaly:/ Chca zaliczke w wysokosci 100 zl. Teraz moje pytanie. Jezeli sciagniety monitor bedzie mial jakas usterke lub bad pixel(e) Moge zarzadac wymiany monitora bez straty zaliczki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 mysle ze tak .. chcesz kupic sprawny monitor tak ? i na to dajesz zaliczke a to ich problem jak sciagna uszkodzony zanim go nie kupisz to oni sa wlascicielem wiec niech sie uzeraja z producentem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ok wiec jutro wybieram sie do katowic z tata i zaczynamy dzialac.... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja sądę że nie. Powiedza że dwa martwe subpiksele mieszcza się w granicach normy a w/g niej monitor jest sprawny. Możesz stracic zaliczkę. Zapytaj sie wcześniej o padnięte subpiksele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja sądę że nie. Powiedza że dwa martwe subpiksele mieszcza się w granicach normy a w/g niej monitor jest sprawny. Możesz stracic zaliczkę. Zapytaj sie wcześniej o padnięte subpiksele.w gwarancji Viewsonica pisze: "7 dni na piksele białe. czarne i kolorowe" Wiec jezeli jest jakis padniety to odraz do wymiany Przynajmniej ja to tak rozumie. Jezeli sie mysle poprawcie mie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Jeśli jest ten dopisek "i kolorowe" to spoko. Nabywcy monitorów wielu innych firm mogą o takiej mozliwości zapomnieć. Jednak Viewsonic to pożądna firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja nie moge sie zdecydowac czy kupic iiyame e431 czy eizo L557. Boje sie troche ze eizo bedzie smuzyc w CSie czy UT. Bylbym wdzieczny gdyby wypowiedzial sie ktorys z posiadaczy eizo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 oj ludzie dobrze czytajcie umowy bo moja pierwsza iiyama miała padniety subpiksel na srodku dobrze ze wymienili od ręki ten model juz ok nie ma smuzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkBart Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Pytanko do limerro. Zadowolony jesteśz Q17? I czy nie wiesz gdzie go można nabyć w Polsce(obdzwoniłem wszystkie sklepy z linków jakie podałeś i nigdzie nie maja włącznie z ntt wersji d-sub+dvi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A co powiecie o iiyamie E481S? Mozna ja dostac za ok. 3000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 czy wie ktoś gdzie można zakupić na Śląsku Sony HX-73 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 oj ludzie dobrze czytajcie umowy bo moja pierwsza iiyama miała padniety subpiksel na srodku dobrze ze wymienili od ręki ten model juz ok nie ma smuzenia Włąsnie zmamowilem iiyame E431S-B za 2430 zł .... mam pare pytań: czy ten monit przychodzi z kablem DVI-DVI ? jak w koncu jest z gwarancja na ten 1 subpixel ... wymienili ci bo byli ok czy bo musieli, po jakim czasie pojawil ci sie ten subpixel, od razu ??? gwarancja na podswietenie tez 3 lata ? zadowolony z monita jestes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A ja cholera wciaz sie wham czy viewsonica czy iiyame 431 grr juz sam nie wiem. szkoda ze nie moge porownac tych monitorow na zywca :/ :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A ja teraz też mam dylemat bo znalazłem coś takiego jak AG Noevo E-19A i w reckach wypada rewelacyjnie, na przykład tutaj http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...eovo_E-19A.html Tylko ta cena 3900zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Powiedzcie cos o tej iiyamie e481s. Wacham sie ciagle miedzy EIZO L557, Sony HX73 i IIYAMA E481S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A czytałeś testy jej na www.benchmark.pl ? Bardzo dobrze wypadła.Jedynie kontrast ma kiepski bo 400:1.Też biorę ją pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Czytalem na benchmark.pl, mva.pl i tomshardware. Na benchmarku i mva pisalo ze spokojnie da sie grac, a na tomshardware ze ten monitor nadaje sie tylko do gry w pasjansa. I komu tu wierzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 nadaje sie tylko do gry w pasjansaDobre :lol: Ale sie usmialem hehe Ale bardziej chyba wierzylbym tomshardware... Takie moje odczucie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no i co ???? kupil ktos ??? mieliscie testy robic, opisywac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Każdy czeka :), a ja w sumie myślę że jak się ma dać powiedzmy 2900zł za dobrą 17" LCD to lepiej chyba dołożyć z 400zł i kupić 19" LCD dobrą.Oczywiście zależy co komu potrzebne ale już za 2800zł można mieć 19" z DVI i pełnym wyposażeniem np.Miro TD49. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Każdy czeka :), a ja w sumie myślę że jak się ma dać powiedzmy 2900zł za dobrą 17" LCD to lepiej chyba dołożyć z 400zł i kupić 19" LCD dobrą.Oczywiście zależy co komu potrzebne ale już za 2800zł można mieć 19" z DVI i pełnym wyposażeniem np.Miro TD49.Racja tylko ta 19 ' bedzie dobra tylko do filmow i neta a gry... heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Każdy czeka :), a ja w sumie myślę że jak się ma dać powiedzmy 2900zł za dobrą 17" LCD to lepiej chyba dołożyć z 400zł i kupić 19" LCD dobrą.Oczywiście zależy co komu potrzebne ale już za 2800zł można mieć 19" z DVI i pełnym wyposażeniem np.Miro TD49.Racja tylko ta 19 ' bedzie dobra tylko do filmow i neta a gry... heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Dlaczego 19" ma byc niedobre do gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...