popo Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 No wlasnie jaka macie temp. procka przy podobnym zestawie jak moj? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Acha, odczyt temp. oczywiscie z poziomu bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Jak napiszesz jakie masz WC to moze ktos ci odpowie. Ja mam podczas pracy 47-50*C (ale uklad jeszcze musze troche przebudowac aby poprawic osiagi). Moje CD: blok Mate, chlodnica Lublin, pompka AquaEl 1200l. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja mam co prawda durona 800@1000 wiec nie wiem czy ci przypasuje moj wynik ale ja mam: 39-40 *C - po dlugim stresie (q3 arena i wolf) 35-36 *C - w stanie spoczynku napiecie na procku 1.65@1.86V blok od mate na procku i na grafice (2 bloki), pompa od centralnego ogrzewania puszczona na najnizszym biegu (1600 l/h), nagrzewnica nie wiem od czego bo na szrocie kupilem, ale jej stan jest idealny(prawie nowka - jeszcze miala naklejke z cena ze sklepu :)), na nagrzewnicy jeden sunon 92x92mm puszczony na 5V. spodziewam sie wyzszych temperatur bo do obiegu podepne jeszcze chlodzonko barakudy (juz mam zrobione :)) wiec woda w obiegu automatycznie zwiekszy temperature. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja mam co prawda durona 800@1000 wiec nie wiem czy ci przypasuje moj wynik ale ja mam: 39-40 *C - po dlugim stresie (q3 arena i wolf) 35-36 *C - w stanie spoczynku napiecie na procku 1.65@1.86V blok od mate na procku i na grafice (2 bloki), pompa od centralnego ogrzewania puszczona na najnizszym biegu (1600 l/h), nagrzewnica nie wiem od czego bo na szrocie kupilem, ale jej stan jest idealny(prawie nowka - jeszcze miala naklejke z cena ze sklepu :)), na nagrzewnicy jeden sunon 92x92mm puszczony na 5V. spodziewam sie wyzszych temperatur bo do obiegu podepne jeszcze chlodzonko barakudy (juz mam zrobione :)) wiec woda w obiegu automatycznie zwiekszy temperature. moze masz gdzies pod reka zdjecie tego wb na dysk? chce tez zrobic i bardzo pomyslu nie mam :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 RURKA W KSHTALCIE LITERU I BLACHA (WSHYTKO MIEDZIANE OFKOZ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 RURKA W KSHTALCIE LITERU I BLACHA (WSHYTKO MIEDZIANE OFKOZ( "Brawo, wygral Pan bon towarowy - gra Pan dalej ?" :D mozna to przylookac np na tej stronie www.digital-explosion.co.uk a na tej IMHO lepsiejsze www.zerofanzone.co.uk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Moja temp. to idle: 34-35*c , stress: max 38-39*c przy temp. w pokoju 27-28*c. Blok wykonalem sam,wewnetrzna powierzchnia oddawania ciepla przez niego to ok 0,21m2,pompa aqa szut 500l/h(niezatapialna), nagrzewnica od mesia 16x16cm na niej 4 wentyle 8cm pojemnosc wody w ukladzie 0,6l (3-4%czystego spirytu) Calosc compact.Zastanawiam sie nad zmiana pompki na 1000-1200l/g ale czy warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 moglbys podac powierzchnie w mm^2 bo twoje przeliczenie na m^2 jakos mi sie nie zgadza :-) wychopdzi ze masz blok ktory ma w mm^2 okolo 210000, toz to kolos :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja mam co prawda durona 800@1000 wiec nie wiem czy ci przypasuje moj wynik ale ja mam: 39-40 *C - po dlugim stresie (q3 arena i wolf) 35-36 *C - w stanie spoczynku napiecie na procku 1.65@1.86V blok od mate na procku i na grafice (2 bloki), pompa od centralnego ogrzewania puszczona na najnizszym biegu (1600 l/h), nagrzewnica nie wiem od czego bo na szrocie kupilem, ale jej stan jest idealny(prawie nowka - jeszcze miala naklejke z cena ze sklepu :)), na nagrzewnicy jeden sunon 92x92mm puszczony na 5V. spodziewam sie wyzszych temperatur bo do obiegu podepne jeszcze chlodzonko barakudy (juz mam zrobione :)) wiec woda w obiegu automatycznie zwiekszy temperature. moze masz gdzies pod reka zdjecie tego wb na dysk? chce tez zrobic i bardzo pomyslu nie mam :? zdjec nie mam, chyba ze uruchomie skaner ale i tak wczesniej musze zrobic zwykle zdjecia. a moge ci opisac w skrocie jak to wyglada: po bokach sa plaskowniki o gr. 4mm z miedzi, sa w nich oczywiscie otwory na przymocowanie do hdd, rozwiercone od gory wiertlem 10mm zeby lebki od srob weszly (srubki sa dosyc krotkie). do plaskownikow dolutowane sa rurki o sr. 15mm, zakonczone po jednej stronie kolankami. po skreceniu kolanka lacze wezem z tworzywa. dodatkowo od gory hdd jest blacha miedziana o gr 4mm a na niej 2 rurki miedziane 15mm polaczone z jednej strony 2 kolankami i lacznikiem (cos w ksztalcie litery U jak ktos wczesniej zauwazyl) w sumie wychodza 4 rurki, lacze 2 rurki wezem z kolankami tak zeby wszystko tworzylo 1 obieg. do 2 pozostalych rurek podlaczam wode a z drugiej woda wyplywa do zbiornika wyrownawczego, calosc jest dobrze zaizolowana odpowiednio przycieta mata turystyczna. mozna to teraz zamknac dodatkowo w jakims wyciszonym pudle i wszystko gotowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Sorki odnosnie wyliczenia pow.bloku , spojrzalem nie na te wyliczenia co trzeba blok ma pow. wewnetrzna ok. 80 000mm2 (79 800) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Nooo to kulturka, masz fote? :-) najlepiej od srodka pozdr. NUKE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Blok jest zrobiony z coolera miedzianego. Wewnatrz ma 38 zeberek we i wy rurka 15mm[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...