Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak napiszesz jakie masz WC to moze ktos ci odpowie. Ja mam podczas pracy 47-50*C (ale uklad jeszcze musze troche przebudowac aby poprawic osiagi). Moje CD: blok Mate, chlodnica Lublin, pompka AquaEl 1200l.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam co prawda durona 800@1000 wiec nie wiem czy ci przypasuje moj wynik ale ja mam:

39-40 *C - po dlugim stresie (q3 arena i wolf)

35-36 *C - w stanie spoczynku

napiecie na procku 1.65@1.86V

blok od mate na procku i na grafice (2 bloki), pompa od centralnego ogrzewania puszczona na najnizszym biegu (1600 l/h), nagrzewnica nie wiem od czego bo na szrocie kupilem, ale jej stan jest idealny(prawie nowka - jeszcze miala naklejke z cena ze sklepu :)), na nagrzewnicy jeden sunon 92x92mm puszczony na 5V.

spodziewam sie wyzszych temperatur bo do obiegu podepne jeszcze chlodzonko barakudy (juz mam zrobione :)) wiec woda w obiegu automatycznie zwiekszy temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam co prawda durona 800@1000 wiec nie wiem czy ci przypasuje moj wynik ale ja mam:

blok od mate na procku i na grafice (2 bloki), pompa od centralnego ogrzewania puszczona na najnizszym biegu (1600 l/h), nagrzewnica nie wiem od czego bo na szrocie kupilem, ale jej stan jest idealny(prawie nowka - jeszcze miala naklejke z cena ze sklepu :)), na nagrzewnicy jeden sunon 92x92mm puszczony na 5V.

spodziewam sie wyzszych temperatur bo do obiegu podepne jeszcze chlodzonko barakudy (juz mam zrobione :)) wiec woda w obiegu automatycznie zwiekszy temperature.

moze masz gdzies pod reka zdjecie tego wb na dysk? chce tez

zrobic i bardzo pomyslu nie mam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja temp. to idle: 34-35*c , stress: max 38-39*c przy temp. w pokoju 27-28*c. Blok wykonalem sam,wewnetrzna powierzchnia oddawania ciepla przez niego to ok 0,21m2,pompa aqa szut 500l/h(niezatapialna), nagrzewnica od mesia 16x16cm na niej 4 wentyle 8cm pojemnosc wody w ukladzie 0,6l (3-4%czystego spirytu) Calosc compact.Zastanawiam sie nad zmiana pompki na 1000-1200l/g ale czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze masz gdzies pod reka zdjecie tego wb na dysk? chce tez

zrobic i bardzo pomyslu nie mam :?

zdjec nie mam, chyba ze uruchomie skaner ale i tak wczesniej musze zrobic zwykle zdjecia. a moge ci opisac w skrocie jak to wyglada:

po bokach sa plaskowniki o gr. 4mm z miedzi, sa w nich oczywiscie otwory na przymocowanie do hdd, rozwiercone od gory wiertlem 10mm zeby lebki od srob weszly (srubki sa dosyc krotkie).

do plaskownikow dolutowane sa rurki o sr. 15mm, zakonczone po jednej stronie kolankami. po skreceniu kolanka lacze wezem z tworzywa. dodatkowo od gory hdd jest blacha miedziana o gr 4mm a na niej 2 rurki miedziane 15mm polaczone z jednej strony 2 kolankami i lacznikiem (cos w ksztalcie litery U jak ktos wczesniej zauwazyl) w sumie wychodza 4 rurki, lacze 2 rurki wezem z kolankami tak zeby wszystko tworzylo 1 obieg. do 2 pozostalych rurek podlaczam wode a z drugiej woda wyplywa do zbiornika wyrownawczego, calosc jest dobrze zaizolowana odpowiednio przycieta mata turystyczna. mozna to teraz zamknac dodatkowo w jakims wyciszonym pudle i wszystko gotowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...