Skocz do zawartości
postal1

q3 Urban terror - realne wymagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam - chciałbym aby ludziki grające kiedykolwiek w q3UrT powiedziały mi czy na sprzęcichu w podpisie da sie pośmigać - q3 1024 na max chodzi ok, cpma tak samo ! nie wiem tylko czy UrT śrubuje silnik q3 czy nie, więc nie wiem czy jest sens ściągać prawie 500MB zeby sie przekonac ze ma sie złom :evil:

z góry dziękówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem w ut beta3 na gf2mx 400 - naturalnie w nienajwyzszych detalach - ale w 1024 szlo grac w miare plynnie

na szczescie do polprofesjonalnej gry nie jest potrzebne 125fps wiec mozesz sie nie przejmowac - wielkiej straty w dlugosci skokow nie odczujesz

ale na dobrej gf2mx400 idzie zmusic ut do robienia 125fps [wysoki picmip, wysokie curves, powylaczane swiatla, bilinear itp - do tego dymki i muza - choc mowie - to jest potrzebne na naprawde wysokim poziomie wtajemniczenia

w skrocie - tak, ut srubuje, ale da sei to wylaczyc i grac calkiem przyjemnie [mapy tylko beda ci sie dosc dlugo ladowac - malo ramu i wolny proc w starej architekturze...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze w urt gralem na starym kompie (c400 z gf2mx) ale wersja 2.5 tak nie byla wymagajaca.

Ja uwazam ze powinno ci chodzić, moze nie zajezaje ale grać bedzie mogl w miare komfortowo... ale imho o full detalach zapomnij jak marzysz o duzyej ilosci fps(zreszta gar jest multiplayerowa wiec grafa nie gra tak wielkiej roli - ja u siebie gram na vertexach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uhuhuhuh, ale stary temat wykopię ;)

ale mam taki mały problem. nie mogę odpalić iourbanterror z obsługą SMP. skompilowałem ze źródeł, w grze ustawiam r_smp 1 a UrT dalej korzysta tylko z jednego rdzenia. co ciekawe jak odpalę jako mod do Q3 to wtedy quake wykorzystuje obydwa rdzenie. niestety ostatnio nie mogę podkręcać swojego procka co powoduje spadki fps przy ioUrT (na 1 rdzeniu) a przy Q3 dziwnie myszka działa (jakby troszkę inne sensitivity w pionie). może przypadkiem ktoś wie jak sobie z tym poradzić ;)

a tak w ogóle to polecam gre - www.urbanterror.net - sam już gram parę lat i nie znudziła mi się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi