mateusz012 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Mam takie jedno pytanko: o co chodzi z tym dźwiękiem AC-3? Widziałem, że te lepsze karty dźwiękowe mają dekoder AC-3, moja nie ma (na płycie ECS C-media CMI9739A). Jednak kolega pożyczył mi film DivX z dźwiękim AC-3 , a ja miałem dźwięk. O co więc chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 O to chodzi ze po to instalujesz rózne kodeki w systemie żeby mieć ten dzwięk, on jest po prostu dekodowany w locie przez procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 AC3 to kodek rozkodowujacy dzwiek w formacie Dolby Digital. Dolby Digital to cyfrowo puszczony dzwiek dla 4 kanalow (czy tam pieciu czy ilus), dla kazdego osobno. Tak wiec jak ogladasz DVD albo dobrze ripnienty DivX (teraz to juz norma) to karta potrafi zdekodowac te 4 kanaly i puscic je jak trzeba na wszystkie glosniki, jak nie masz to "kuma" tylko stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Witam! Co do AC3: 1) do rozkodowania potrzebny jest soft (chyba, ze jedzie sie przez hardware). 2) Aby cieszyc sie pelnym dzwiekiem AC3 trzeba miec karte, ktora obsluguje 6 kanalow i takie tez glosniki. 3) AC3 obsluguje 6 kanalow dzwiekowych (5.1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...